46
-
morden #46 Éppen ezt akartam írni, hogy van alternatíva simán sőt még sokkal olcsóbbb és használhatóbb is csak nem apple így a techfanboyoknak nem jön be . -
#45 " "Eleg bolond lenne barki egy kiprobalatlan, meg meg sem jelent termekre alapozni barmilyen szolgaltatast."
Már 1 hónapja piacon van, csak az első 3 napban eladtak 1 milliót. A rajta futó oprendszer nem egy újdonság, hanem az előző verzió továbbfejlesztése.
Ha a több mint 1 milliós eladott darabszám és a jópár éve meglévő oprendszer (iOS) számodra kipróbálatlan, akkor kérdem én, milyen terméket ajánlasz helyette? A minden egyes gyártó minden egyes készülékére külön rábarkácsolt Androidot, amikből 1 év alatt sem adnak el egymilliót?"
A kiprobalatlant arra ertettem, hogy nem probalhattak elesben iPad2-vel a rendszeruket, ha egyszer nem jutottak hozza. Az iPad 1. generacioja meg nem mervado, hiszen valamiert a 2-es verzio kell nekik, hiszen az 1-eshez hozzajuthatnanal most igen jutanyosan.
Nem vagyok en az iPad2 ellen, nekem az van, de akkor is hulyesegnek tartom ha valaki ilyen szinten teszi mastol (vagy pontosabban elore nem lathato korulmenyektol) fuggove magat. Fejlesszen, varja meg mig be tudja szerezni az eszkozt, aztan hasznlja. Pont. -
Hungarikum #44 Nem vennék Applet mert nekem drága, rajongója se vagyok, de Tablet téren jelenleg se konkurenciája, se alternatívája.
Idővel talán a droid.
___
egyébként meg mit csodálkoztok h. magyarhonban ilyen drága... Nemhogy boldogok lennétek, ha már a bérek nem, az árak nyugati szinvonaluak :D :D (szarjon sünt a kurmány) -
morden #43 Jaja vannak az ócska tablettek apad meg flytouch (bár a legújabb széria már egész tűrhető) de én pont nem ezeket ajánlottam alternatívnának. De egyéni szubjakítv benyomásokat félretéve (amiben nagyszerepe van azért a hájpnak meg markatingnek ) nem magaslik az ipad annyira a mezőny fölé . -
#42 Hát szerintem a két legfontosabb dolog 1, Nincs benne mozgo alkatrész, 2. Nem Win oprendszere van - az utóbbi főleg azért mert abszolút látszik, hogy a windows mire van kitalálva és az iOS mire van kitalálva. Én már a winmo mobilt sem értettem, sőt amikor használni kellett frászt kaptam tőle, tehát a tableten sem szeretnék egy nem tablet oprendszert látni. - gondolom más se ezért van ott a winmo részesedése ahol. Ilyen szempontból okosan csinálta Ms hogy az új Win 7 Mobil az már teljesen más mint az asztali.
Ezen kívül ami miatt én pl egyébb 50-60e forintos kínai gyártmányokat nem vettem meg (pedig kipróbáltam egynémelyiket), az az, hogy némelyik kurvavastag és rohadtnehéz, de járt nálam olyan is ami elment volna vékonyságra és súlyra de a kijelzője minimális döntés után már alig látszott, utcán kis napfényben szintén. Volt olyan aminek a sebessége a béka segge alatt volt, a görgetés röcögött, egy pdf betöltése majd egy percig tartott. Az akkumuláto ideje egynémelyiknek 2-3 óra volt ami nonszensz.
Tehát én ezekkel kapcsolatban arra a megállapításra jutottam, hogy nem véletlenül olcsóbbak, hanem annyival kevesebbet is tudnak. A közvetlen (márkás) konkurencia meg egy fityinggel sem kerül kevesebbe (sőt általában drágább).
Egész idáig azt hittem, hogy olcsóbban is meg lehet úszni ezt a kérdést, de max. akkor tudom ha most az ipad2 terjedésével az 1-nek az ára jelentősen esik a használt piacon. Ha meg felmérgelem magam akkor úgyis elmegyek a legközelebbi akármelyik boltba ahol lehet egy ipad2-t kapni és megveszem. (Ha addigra sem lesz olyan konkurencia amit szerintem a helyére lehet tenni) -
morden #41 Tényleg csak a kíváncsiság vezérel , de az apple tablet miben különbözik (pozitívan ) egy "billentyű nélküli notebook"-tól ? ( lehet én vagyok a korlátolt, de minden tabletre így tekintek :D ) -
morden #40 Gondolom, hogy simán behozza az apple európába olcsón, de az nem te vagy :D ha te hozol amcsiból egy ipadot elméletileg el kell vámoltatnod, ami sajna nem olcsó, akár a teljes összeg egyharmada is lehet ,így már nem olcsóbb behozni anniyval ( persze vannak kiskapuk) -
morden #39 Igazad van a HDD-vel kapcsolatban, de van előnye is , pl lehet cserélni könnyen, lehet menteni róla adatokat szintén könnyedén stb ( az aku ideje meg normálisabb batteryvel 6-8 óra rendes használat közben ( érsd nem HD-t nézel rajta közben letöltesz meg ilyenek :D ) -
blazsa #38 Elég szívás ami Japánba van. Ilyenkor jön rá a világ, hogy mennyire függ a gyártás Japántól. A sok mobiltelefon alkatrész sem jutott el a gyártókhoz. Szépen áll a termelés. nem csak Japán van nagy bajban, hanem emiatt a katasztrófa miatt sok cég is. -
MsUser #37 Az a helyzet hogy ez akkor is jobb alternatíva ha SSD-re cseréljük a HDD-t benne, és akkor veri az iPad2.
A várható Motorola Xoom jobb mint az iPad2 főleg mivel Android-OS.
Xoom hirek! Egyébként gond van a hivatalos Magyarországi Motorola forgalmazóval de ez nem általános világjelenség! Tessék egy pár alternativa érdemes körülnézni, tulajdonképpen nyilvánvaló hogy trendkövető iPad2-őt használni, nem a kiemelkedő tudása vagy az iOS miatt kell a cégeknek, ha egyáltalán kell?
-
sanyicks #36 Semmit. Épp ez az :) -
Stryker #35 1.Ebben igazad van ,még várni kell az európai megjelenésre.
2.A sebesség teszt pontatlan ,mivel a két készüléknek más a felbontása.
3.Van nála drágább Ipad2 és csak a wifi-s változata minden Ipad2-t ver árban.
4.Igen utálom az összes Apple terméket a zártságuk miatt.
-
viasz #34 Véletlen sem akarok politizálni, de a mostaninak? Mit tettek? :D -
#33 Sajnos ez szinte mindennel így van. Hát meg lehet köszönni a mostani (és főleg az elmúlt) kormánynak... :( -
viasz #32 Európába behozza az Apple. Gondolhatod, hogy nem 100.000Ft-os áron, hanem akár fele annyiért, és akkor mindjárt nincs akkora vám.
De nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy nálunk a legdrágább. Nem az araboknál, németeknél, vagy Svájcban, vagy Afrikában, hanem Magyarországon. -
#31 "( apple meg 16GB vagy mennyi 2011-ben :DDD)"
16-64GB... azt meg azért tedd hozzá hogy a konkurencia sem tud többet belerakni. [Nem nem a pörgő-mozgó HDD az továbbra sem alternatíva, az által pont a lényeget veszti el a készülék]. Amit te ajánlasz az egy billentyű nélküli notebook, csak nekem (és gondolom másoknak akik ilyen tabletet akarnak venni) nem arra van szükségem. Egyébként pont ilyen okok miatt az akkumulátor idejére is kiváncsi lennék, ilyen mozgó alkatrésszel szerintem nem lehet többi mint 3-4 óra, az meg nagyon nagyon kevés. -
#30 fordítva, 8%-os árra jön rá a 25%:) -
morden #29 Hozzál Ipadot amcsiból olcsóbban , aztán ha nincs szerencséd ( vagy nem akarsz vámot adót csalni) akkor 25%+8% a vám, úgy már azért a 40k megvan ) -
morden #28 Kb 2 cm-re nagyobb azért az nem dupla...
Én megszoktam a win 7-et meg a programok is irodai környezetből, nem nagyon váltanék más oprendszerre, ha a cég álltal fejlesztett progik mind win környezetűek minek szivassam magam...
HDD teljesen rendben van 320 GB ( apple meg 16GB vagy mennyi 2011-ben :DDD) Kicsit vastagabb, mert van rajta usb, hdmi, ami szintén nem hátrány munka környezetben. Persze lehet bohóckodni ipaddal, de hasznosságában (elsősorban munka terén) az én álltalam ajánlott alternatíva kétségtelenül nyer ( és kb 1/3 ár) -
viasz #27 Na és hol a legdrágább az iPad 2? Na hol?
Bizony, Magyarországon! :))
Legalábbis a San Francisco Chronicle utánajárása alapján.
Ja, és nem fillérekkel drágább, hanem majd 40.000Ft-al!
Ennyiért én is elhozom Amerikából ezeket a gépeket :D
Tessék, csak tessék. Vegyétek, vigyétek. Magy-nagy örömmel. :)) -
#26 És súlyra, méretre is kétszer akkora mint a konkurencia.
Erről beszélek, hogy vannak ilyenek de azért ez(ek) nem igazi alternatíva. -
#25 Ez nálam a Win7 miatt már ki van csukva, csak android vagy iOS készülék jöhet szóba, a mozgó rendes HDD meg kifejezetten perverznek tűnik :o -
morden #24 Az egyik lehetséges alternatíva http://www.dhgate.com/capacitive-screen-10-quot-320gb-windows-7/p-ff8080812ec71e1f012ee93acd547ee9.html ( bocs a win blokkolja az url beszúrást)
Én megvagyok vele elégedve ( máshol vettem, ott 100 dolcsival kevesebb volt (+ a vám még rájön ami 25% jelenleg). -
Madve #23 Nekem inkább az a nem tiszta, hogy egy netbook/notebook akár átforgatható érintőképernyővel is miért nem jó/jobb céges használatra? Miért éppen ez kell csakazértis? -
#22 Akkor most megint egy kicsit megnézve (anélkül, hogy élőben láttam volna jelenleg)
1, Nem találtam hivatalos magyar forgalmazót, így magyar árat és garanciát sem, de még Pistike külföldről behozom boltjában sincs.
2, Igaz ez csak egy sebesség teszt de ez alapján azért messze van az ipad2-től:
http://www.anandtech.com/show/4216/apple-ipad-2-gpu-performance-explored-powervr-sgx543mp2-benchmarked
3, Az amerikai ár szerint drágább mint az Ipad2 (igaz mint írtam nincs még magyar ára)
4, Akkor most megint a kérdés, hogy egy tesztekben lassabb, árban drágább készülék az miért jó alternatíva? (Gondolom erre csak az apple haterek tudnak választ adni) -
#21 Motorola Xoom-ot még nem próbáltam az igaz, mondjuk nem is láttam sehol és most, hogy mondtad gondoltam néztem rá egy árat de azt sem találtam. Ki forgalmazza ezt Magyarországon? Valami link esetleg? -
:)
Egyébként ha tabletet akarnék venni (ahogy nem teszem, mert nem igazán látom értelmüket), sanszos, hogy iPadet vennék - furcsa egy Apple termékkel kapcsolatban mondani, de az ára is közrejátszik (Galaxy Tab drágább, hehh; kínai csodákkal meg inkább nem szívatnám magam...). -
fourgee #19 "Eleg bolond lenne barki egy kiprobalatlan, meg meg sem jelent termekre alapozni barmilyen szolgaltatast."
Már 1 hónapja piacon van, csak az első 3 napban eladtak 1 milliót. A rajta futó oprendszer nem egy újdonság, hanem az előző verzió továbbfejlesztése.
Ha a több mint 1 milliós eladott darabszám és a jópár éve meglévő oprendszer (iOS) számodra kipróbálatlan, akkor kérdem én, milyen terméket ajánlasz helyette? A minden egyes gyártó minden egyes készülékére külön rábarkácsolt Androidot, amikből 1 év alatt sem adnak el egymilliót?
(Android használó vagyok, tapasztalatból beszélek :))
Tényleg, ha az 1 millió eladott példány (és eddig nem hallottam problémákról) és az évek óta piacon lévő oprendszer kipróbálatlan, akkor mi az ami kipróbált és jó? -
cateran #18 Ami azt illeti, amikor nem a ceg kozvetlen profiljaba tartozo dolgokrol van szo, akkor az atlag top manager sem okosabb am gipsz jakabnal..(neha meg egyebkent sem)
Aztan raboknek arra, ami arban szimbolizalna az o top managerseguket...(vagy meghallgatjak a beszerzesi osztaly jelenteset, amiben az all, hogy.....oszt ennyi...)
"Egy nagy brit energetikai beszállító szintén kénytelen várni, a vezetők az iPad 2 helyett átmenetileg notebookokat kaptak."
Eddig mivel csinaltak? Komolyan mondom igencsak megvan a velemenyem azokrol a cegekrol es vezetokrol, akik ennyire fuggenek 1 olyan technikai dologtol, ami millio modon kivalthato...mar vagy 20 eve..
"Az elmúlt hetekben komoly hiány alakult ki az iPad 2-ből és ez komolyan hátráltat több céget abban, hogy búcsút intsenek a hagyományos papír alapú dokumentumok használatának. "
Idaig papirral oldottak meg a management konferenciakat?
Valahogy olyan suketelesnek erzem az egeszet... -
Stryker #17 Motorola Xoom az már smafu vagy mi?Ugyan úgy kapható ,mint az Ipad2 és árban is ugyanott van nagyjából.Tudása is hasonló ,amit jó néhány oldalon olvastam.
Probléma megoldva. -
sanyicks #16 Igen én arról ismerem őket belülről... körül sem néznek. -
#15 Hat gondolom a sziberiai barlangokban majd nem hasznalnak iPad-eket... UTP kabel:)
Amugy van linked az emlitett gephez? -
#14 Na ezt megnézném. Nekem múlt héten volt a kezemben egykét ilyen "alternatíva", hát maximum az árában alternatíva, minőségben és tudásban messze nem. Én szeretném a legjobban ha lenne olcsó alternatíva, de egyelőre én nem találtam. Pedig venni akarok egyet, de mindig az ipad marad sajnos... -
#13 Az alternativa is csak juniusban erkezik tudtommal, uh amit most te alternativanak gondolsz, az masnal lehet nem uti meg a szintet. -
#12 Gondolom az alap hir valamikor az lehetett: "terveztek egy iPad2-re epulo rendszert, es meg varniuk kell a hiany miatt", majd par mutacio utan: "Ellehetetlenultek cegek az orjito iPad2 hiany miatt"
Eleg bolond lenne barki egy kiprobalatlan, meg meg sem jelent termekre alapozni barmilyen szolgaltatast. -
kpbendi #11 Tudtommal Japán beszállítóktól származik a speckó üveg, az iránytű és még jópár precíziós alkatrész, csak kínában szerelik össze. Ezek gyártása most szünetel.
A multinacionális vállalatok meg biztosan mind csak az apple marketingnek dőlnek be, erről ismerjük őket ugye, hogy az ilyen multinacionális vállalatok bedőlnek más multinacionális vállalatok marketingjének, és az összes informatikai döntéshozójuk hülye márkabuzi. Az fel sem merülhet, hogy körülnéztek a piacon és teszem azt pont az iPad tűnt számukra használhatónak. :) -
morden #10 Elképzelem ahogy a negyed millás kütyü mellett állnak a dolgozok, hogy bedughassák a pendrivét, vagy az utp kábelt, esetleg egy direkt winre írt programot installálnak éppen :D
Amúgy van bőven alternatíva, ami még jobb is mint az ipad, 66 ezer(postaköltség)+ 16 ezer vámért bármikor 3 napon belül beszerezhető. -
Globalmaster #9 HAhahahahHAahaHAHA:D:D:D:D:D:D:D:D ááááÁhh mekkora:):):D:D:D:):D:D -
willcox #8 Japán mit is szállít az ifoshoz? Mert nem értem ezt a hírt. Ja, hogy ez fizetős hirdetés volt? Az más. -
endale #7 Legalább 100 Ft-tal fel kellene emelni a benzin árát is az iPad hiány miatt. Az áram is az internet árát meg legalább a duplájára.