"Mert ugye az alapértelmezett formátum egy zárt formátum, és a hülye user csak annyit ismer hogy mentés. Azt se tudja mi a franc az a formátum. Mondjuk ez nem hiba, csak genyóság az MS részéről, hogy kihasználják a user tudatlanságát."
Megint hibás a gondolat. Az alapértelmezett azért a doc és a docx mert az MS office szerencsére (vagy sajnos - preferencia kérdése) sokkal több dolgot tud mint amit az odt szabvány tud. Tehát ha mindenféle funkcióját kihasználod az officenak és ezt el is szeretnéd menteni ezt .odt-ben nem tehetet meg csak funkció veszteséggel. Ilyen egyszerű oka van. (Gondolom azt te sem akarod mondani, hogy ez miatt butítani kellene az officet)
"Azt nem tudtam, hogy az új office menti/olvassa az ODF-et. Köszöntem az infót, felírtam egy pirospontot az MS-nek."
Még egy info; nem csak az új office tudja ezt hanem office 2007 sp2-től kezdve mindegyik. (Ergo ha valakinek van egy office 2007-e és az jogtiszta akkor az is tudja)
"És piszok lassú, pedig nincs szar gép alatta, remélem a win7 javít valamit ezen."
Nekem viszonylag jó gépem van, ezen jól megy a win7, a notebookom meg erősebb mint az asztali (ami itt lent van írva) viszont a netbookomat is sokat használom, az meg elvileg gyengébb de win7 teljesen jól megy rajta. Érdemes felrakni. A lapozófájlt én saját méretre állítom és akkor nem szórakozik vele. Remote desktopot nem tudom mert ilyenekre logmeint vagy teamviewert használok.