96
-
#56 Fasznak kell vitatkozni fájlformátumokról ... ments RTF-be, amit az RTF formázás miatt nem tud kezelni azt meg PDF-be aztán csókolom. -
sanyicks #55 Már megint terelsz. Előbb azt írtad nekem nincsenek érveim, úgy általában. Mostmár finomítottad arra hogy winről nincsenek (egyébként nem is kértél bizonyítékot eddig, sőt a linuxos problémákról nem mutattál be ellenben).
Bocsáss meg de nem vagyok gondolatolvasó.
De tessék itt egy kis galéria
Írásban is majd egyszer ha lesz kedvem összefoglalom a hibákat, de azért így fejből is megy néhány emlékezetes probléma:
még xp idején rendszeres volt, hogy a cd íróm egyszerűen megszűnt létezni winben, miközben a kábelek rendben voltak, és restart után általában megjavult.
Havernál ugyan ez ment még egy serial portos 56k-s modemnél.
Egy igazán friss dolog is van, az integrált hálókártyámmal a win eldobálja a kapcsolatot, úgy hogy driver változtatás nélkül (ami whql-es) 1 évig rendesen ment ugyanazzal a win installal. Megoldódik ha disablézem az eszközt az eszközkelőben, majd enable, de igen zavaró, mert random időközönként újra kezdi. Utána keresve a neten gugli "win7 drop network connection" sok hasonló esetet találtam, több KÜLÖNBÖZŐ gyártótól származó hálókártyával, végeredményben a megoldás mindig ugyanaz "menj a boltba venni egy olcsó pci hálókártyát" (ez volt itthon úgyhogy azzal megy azóta gond nélkül. Vistával 1 évig ment, ugyan ez az integrált, és semmi gond nem volt. Linuxon most sincs... -
#54 Azt meg kell, hogy jegyezzem, hogy jó végre valaki olyannal beszélni a forumon aki elismeri, hogy nem ismert nem tudott valamit. Ritka az ilyen. -
#53 "Mert ugye az alapértelmezett formátum egy zárt formátum, és a hülye user csak annyit ismer hogy mentés. Azt se tudja mi a franc az a formátum. Mondjuk ez nem hiba, csak genyóság az MS részéről, hogy kihasználják a user tudatlanságát."
Megint hibás a gondolat. Az alapértelmezett azért a doc és a docx mert az MS office szerencsére (vagy sajnos - preferencia kérdése) sokkal több dolgot tud mint amit az odt szabvány tud. Tehát ha mindenféle funkcióját kihasználod az officenak és ezt el is szeretnéd menteni ezt .odt-ben nem tehetet meg csak funkció veszteséggel. Ilyen egyszerű oka van. (Gondolom azt te sem akarod mondani, hogy ez miatt butítani kellene az officet)
"Azt nem tudtam, hogy az új office menti/olvassa az ODF-et. Köszöntem az infót, felírtam egy pirospontot az MS-nek."
Még egy info; nem csak az új office tudja ezt hanem office 2007 sp2-től kezdve mindegyik. (Ergo ha valakinek van egy office 2007-e és az jogtiszta akkor az is tudja)
"És piszok lassú, pedig nincs szar gép alatta, remélem a win7 javít valamit ezen."
Nekem viszonylag jó gépem van, ezen jól megy a win7, a notebookom meg erősebb mint az asztali (ami itt lent van írva) viszont a netbookomat is sokat használom, az meg elvileg gyengébb de win7 teljesen jól megy rajta. Érdemes felrakni. A lapozófájlt én saját méretre állítom és akkor nem szórakozik vele. Remote desktopot nem tudom mert ilyenekre logmeint vagy teamviewert használok. -
#52 2 éve képes, az nem ma volt. -
#51 Naja, de ha elmész a legtöbb helyre, és mutogatod a te kis ODF-edet, akkor bután néznek, mert a régebbi ofisz nem nyitja meg. Sajnos hiába ez az ISO szabvány, az MS-é van úgy elterjedve, hogy hivatalokban, sulikban (középsuliktól az egyetemekig (többek közt itt M.O-n) sem fogadják el. Mert ugye az alapértelmezett formátum egy zárt formátum, és a hülye user csak annyit ismer hogy mentés. Azt se tudja mi a franc az a formátum. Mondjuk ez nem hiba, csak genyóság az MS részéről, hogy kihasználják a user tudatlanságát.
Azt nem tudtam, hogy az új office menti/olvassa az ODF-et. Köszöntem az infót, felírtam egy pirospontot az MS-nek.
Én is csodagyerek vagyok, napi 8 órát ülök egy XP-s gép előtt (amit nemsokára migrálnak win7re, céges szutyok), és rengeteg olyan dologgal idegel, aminél az otthoni linuxos gépemen nem találkozom. Baromi lassan tölti be programokat, agyatlanul írja a lapozófájlt, remote desktop-nál random néha nem megy az egyszerű szöveg másolása. És piszok lassú, pedig nincs szar gép alatta, remélem a win7 javít valamit ezen. -
sanyicks #50 Már megint a kiforgatás. Mióta is képes az office odt-be menteni? Hát igen nem rég. Hány doksi is van, még mindig dokumentálatlan doc-ban? milliónyi. Eldobhatod ezeket? Nem. Vagy átkonvertálod (sok idő és pénz), vagy nem váltasz... Tudod a pisztolyos dolog egy képletes dolog, nem kell szó szerint venni ;) -
#49 Hm hm, visszanézve sem látom. Én a múltkor beírtam, hogy milyen bugokba botlottam linuxnál el is olvastad. Viszont a sok érv között nem látom, hogy milyen bughegyekbe botlottál winnél. Innentől kezdve ez érdekes történet.
(Mint ahogy elég érdekesen hangzik tőled az, hogy ami nincs benne egy rendszerbe az nekem nem is kell, miközben ugye linuxot használsz ami tudvalevőleg elég hiányos - pl nézd meg MEGINT, hogy én miket írtam hibának a múltkor.) Ezek tények érvek, nem az általad használt; márpedig DE kifejezés. -
sanyicks #48 A szó elszáll, az írás megmarad. Tehát írhatod hogy nincsenek, attól még ott maradnak, még ha te láthatóan nem is veszel tudomást róluk :) -
#47 Köszönöm már választ is adtál, tehát soha nem volt semmi érved, most sem hoztál fel semmit. Köszönöm! -
#46 "Csak hogy itt a szoftvert is maga az MS írja. No itt a bibi."
Melyik szoftvert? Az officet ami képest .odt-ben menteni, sőt olvasni is azt? Akkro mi a bibi? Ki fog a fejedhez pisztolyt hogy az officet használd és ne az openofficet? Senki! -
sanyicks #45 passziánsznál lehet én sem ütköznék bugba, meg ha ilyen fanboy lennék mint te akkor tudomást sem vennék róluk feature-nek venném, mint ahogy bemutattad az iphone esetében.
- ami nincs a kedvencedben, az szar, nem kell, nincs szükség rá
- ha valami nem úgy működik ahogy kéne, az igazából nem hátrány, hanem előny -
#44 Azt már megtanultam itt a forumon, hogy aki ilyet ír annak:
1, elfogytak az érvei
2, soha nem is voltak érvei
3, ő maga az agyhalott
Részemről én csodagyerek vagyok, napi 8-12 órát töltök gép/gépek előtt amin Win7 megy, részemről valamiért bugmentesen (amit a linuxról alap használat mellett sem tudtam elmondani), pedig azért elég sokminden megy itt. -
#43 Ezt én pont így gondolom fordítva. Valahogy iszonyatosan szeretsz kiforgatni és úgy beállítani dolgokat mintha mondtam volna olyat amit nem.
Ez volt az eredeti kérdésem:
"Azért arra nagyon kiváncsi lennék, hogy mivel tesz többet a google a közösségért (ha bármit is tesz egyáltalán), mint az MS?"
Erre jöttek a mindenféle pisztollyal fenyegetések. Pedig én azt látom, hogy a google semmivel sem tesz többet a közösségért. Vagy azt nevezzük annak, hogy csináltak egy böngészőt (ami reklámból tartja el magát tehát a közösség mint olyan csak azért jön a képbe mert sok felhasználó = sok bevétel, vagy van egy gmail ami szkennel, ellenőriz, email címet szed le, stb = bevétel és nem közösség) Ezt rá tudom húzni Ms-re is. Ingyenes a böngészőjük, van ingyenes levelezőjük, ingyenes virusírtó stb. Ha meg nem erre gondoltok akkor mi az amiben a google többet tesz a közösségért?
(és erre nem jó válasz az opensource.dokumentáltság, mert az android (vagy bármielyik másik) felhasználóinak 99%-a soha életében nem nézett bele a licenszbe meg a dokumentációba) -
#42 Nem, akkor nem az android lesz a hibás, hanem az a szoftvercég, aki a programot írja, mivel nem nyílt formátumba menti el a dokumentumot. Ez OS-től független dolog.
Csak hogy itt a szoftvert is maga az MS írja. No itt a bibi. -
sanyicks #41 Arról nem tehetek hogy egy agyhalott droid vagy, aki makrókattintásokra képes, gondolkodni nem. Hemzseg a hibáktól? HAHAHAAAA a vindóz meg nem. Végül is csak szórakozásból baszom fel magam a hülyeségein legalább hetente :) -
#40 Jah tudom lefizeti a világ összes hardver és szoftver gyártóját. -
sanyicks #39 olvassál bele a licenszébe :D max ideiglenesen maradhat így, még a 3 esetében is, aztán 3,5-nél már az egészre nem lesz szükség. -
#38 Mint már más forumokban is leírtuk; neked lehet, hogy jó és tetszik a linux, de én egy olyan notebookon sem tudtam használni amin egy gramm játék meg videoszerkesztő sem fordul meg. Nehogy már az is az MS hibája legyen hogy a linux (vagy az alá vagy írt vagy nem írt driverek) hemzseg a hibáktól. -
sanyicks #37 Ne forgassad ki a dolgokat, olvassál és szövegértsél, ne azt a marhaságot szajkózd folyamatosan, miután 5. alkalommal is megmagyarázták neked. -
#36 "Akkor leírom lassabban hogy megértsed: o p e n s o u r c e, d o k u m e n t á l t s á g."
igen látszik, hogy a google is errefelé halad lásd Android 3. -
sanyicks #35 Tudok. linux ugye miért is nem használják? Nem jó rajta a doc, nem megy rajta a d3d... jééé pont a nem dokumentált semmivel sem kompatibilis m$ cuccok. OSX is jobb a winnél. Ott mi van? Kb pont ugyanez, bár arra legalább van ofisz, de d3d-nél megint ugyan az a helyzet mint linuxon...
Állami cuccoknál meg még hozzáadódik az is, hogy az m$ több manit csúsztat a döntéshozó zsebébe mint az opensource közösség(akik semmit), vagy steve jobs (mert ő inkább várat épít belőle :D).
"Hát szerintem olyan sokan se lennétek." hidd el rohadt sokan :D egy 20%-os részesedéscsökkénés simán benne lenne, ami szép lassan duzzadna ahogy megismernek mást az emberek. -
#34 "Viszont megint kérdés:
Kényszerít valaki téged arra hogy Androidos mobilod legyen? Használj winmo7-est, maemo-sat, symbianost, vagy valami egyéb rendszert. Senki sem tart fegyvert a fejedhez hogy használd. Mindegyikkel tudsz telefonálni, SMS-ezni, a gép funkcióit használni."
Ám ez fordítva is ugyanígy van, nekem még soha nem tartott a fejemhez pisztolyt az MS sem, hogy már pedig Bingel kell keresnem Officet kell használnom, Winmot kell használnom, stb. Tehát ha az egyik oldalról ezt leírjuk akkor korrektül tegyük meg a másik oldalról is.
"Saját zárt formátumok, amikkel nagy ívben szarik a szabványokra, erőlteti a saját megoldását. docx, silverlight, etc."
Egyikre sem kényszerítenek. Használhatod az odt akár vagy bármi mást.
"Monopol helyzetben van, mert a user rá van kényszerülve hogy használja, mert az a "szabvány"."
Akkor vissza kerültünk oda ahonnan indítottam a beszélgetést, azaz, hogy a piaci részesedés függvénye hogy mit nevezünk szabványnak meg hogy mit tudunk kikerülni és mit nem. Erre írtam azt amit előbb sanyicks-nak is írtam, hogy tegyük fel hogy két év múlva az android piacis részesedése 90% lesz. Egy szoftvercég csinál rá egy szoftvert ami a saját formátumába ment. mivel a winmo részesedése csak 2% lesz így nem is írják már meg rá a szoftvert, ergo ott meg sem lehet majd nyitni. Akkor majd ugyanígy jöttök és fikázzátok a googlet? Mert most erről beszéltek csak a másik oldalról. Ha akkor is megteszitek akkor semmit nem szóltam, akkor jogos, csak én attól félek, hogy az ilyen "cégvédelmek" szinte mindig egyirányúak. -
sanyicks #33 A docx még nem is baj, bár tényleg erőlteti, de legalább dokumentálva van, ellentétben a még mindig népszerű dokumentálatlan doc-al. És igen az IE6 szabványtalansága is kapóra jött az m$-nek, hiszen ha nem lett volna olyan nehéz áttérni az ie6 gányszabványról az igazi szabványra, az ie6 már évek óta sehol sem lenne, és gyak így az ie-k globális részesedése a béka segge alatt lenne, nem sok %-ról indulna az ie9 hanem 0-ról.
És igen a chrome nagyon jó (jobb mint az ie9) bár én opera fan vagyok, mert szerintem az még jobb (néhány dolog hiányzik belőle, de rövid időn belül meg lesz az is, viszont más böngészőkből is hiányzik ami ebben megvan).
A chrome reklám amúgy sem ugyan az mint az m$ sima lefizetései hogy az ő cuccaikat használják, és a korrupció kihasználása. -
#32 "bizony! Az ingyeneshez képest 100$ kva sok, a minőségéhez képest főleg. Hogy ne tudnának jobbat mutatni?"
Ingyenes? Soha semmivel nem találkoztam még ami ingyenes lenne hosszú távon. Hogy tudnál jobbat mutatni?
"Hidd el én sem azért használok win-t mert jónak tartom, hanem azért mert erre írják a játékokat, meg még pár dolgot. Ha csak úgy lehetne váltani, a 95 lett volna az utolsó win a gépemen, és ebben nem lennék egyedül..."
Hát szerintem olyan sokan se lennétek. -
sanyicks #31 Akkor leírom lassabban hogy megértsed: o p e n s o u r c e, d o k u m e n t á l t s á g.
Tehát bárki tanulhat belőle, létrehozhat kompatibiliset. Létrehozhat jobbat, ami tökéletesen futtatja az androidos programokat is akár. Ellenben desktopon a winnél zártság, és dokumentálatlanság, direktbe menő inkompatibilitás van.
wp7 helyzete azért ilyen, mert a mobil szegmensbe nem betonozta be magát az m$ így gagyi szoftvereire sincs rákényszerítve senki.
-
#30 Android azért kerül a telefonra, mert most az a "divat". Anno a win95-nél ugyanez volt. Volt aki megvette a marketing miatt hogy milyen jó, aztán rájött hogy nincs is számítógépe... :D
Chrome-ot én is istenítem, pedig hidd el, egy fillért se kapok érte, csak szerintem jó. Ugyanígy vannak opera/ff/ie fanok is. Kinek mi.
Viszont megint kérdés:
Kényszerít valaki téged arra hogy Androidos mobilod legyen? Használj winmo7-est, maemo-sat, symbianost, vagy valami egyéb rendszert. Senki sem tart fegyvert a fejedhez hogy használd. Mindegyikkel tudsz telefonálni, SMS-ezni, a gép funkcióit használni.
Böngészőből detto azt használsz amit akarsz, nem vagy kötelezve semmire. Ott a többi, használd azt. Mindegyikkel ugyanúgy fog kinézni a web.
Youtube helyett szintén van csomó videómegosztó, a jútúb a "trendi". Videa, metacafé, és ezer másik a rendelkezésedre áll.
Gmail helyett is van ezer meg egy alternatíva, google docs is csak egy lehetőség, amivel tudsz menteni mindenféle formátumba, amibe csak szeretnél.
Ellentétben MS:
Saját zárt formátumok, amikkel nagy ívben szarik a szabványokra, erőlteti a saját megoldását. docx, silverlight, etc.
Monopol helyzetben van, mert a user rá van kényszerülve hogy használja, mert az a "szabvány".
Google úgy lett elterjedt, hogy semmit sem volt kötelező csinálni nála (most sem az). Akkor levelezel nála ha akarsz, akkor használod a cuccait, ha akarod. Nem azért mert rá vagy kényszerülve, hanem azért mert kényelmesnek találod. Vagy nem.
-
sanyicks #29 "Ms melyik szoftvere kurvadrága? A 100$-os windows ami nincs egynapi munkabér? Minősége kétes?"
bizony! Az ingyeneshez képest 100$ kva sok, a minőségéhez képest főleg. Hogy ne tudnának jobbat mutatni?
"Ha lenne életképes alternatíva hidd el, hogy a piac gyorsan reagálna, de egyelőre nincs."
Dehogy nincs de nem lehet otthagyni, lásd az inkompatibilitásra törekvő m$ cuccok elterjedsége miatt. Hogy használsz d3d-s szoftvert máson emuláció nélkül? doc-ot? xls-t? Hát igen mindnél arra törekedtek, hogy ha meg akarsz válni az m$-től ezen cuccok inkompatibilitása miatt belebukjál.
Hidd el én sem azért használok win-t mert jónak tartom, hanem azért mert erre írják a játékokat, meg még pár dolgot. Ha csak úgy lehetne váltani, a 95 lett volna az utolsó win a gépemen, és ebben nem lennék egyedül... -
#28 Akkor mégegyszer hogy megértsd; telefonoknál egyre nagyobb a részesedése az androidnak és ha az MS WinMo megragad a mostani szinten akkor kevesebb szoftver, kevesebb megoldás lesz rá tehát pontosan ugyanaz lesz mint amire kollega hivatkozott desktop oldalon. -
sanyicks #27 Mondanál android only technológiát? 3d api, program nyelv, formátum? jaa nem nagyon van ilyen. És hihetetlen módon nem csak dokumentálva van minden, de még opensource is :D
Úgyhogy ha globálisan nézed IS hatalmas a difi. Ugyanis a androidban lévő dolgok, egyszerűen reverse engineering nélkül lemásolhatók, implementálhatók... -
#26 "Hát ez nem éppen így van. Az ms mindent megtesz hogy korlátozza a szabad piaci versenyt (lefizetések ugye), tényleg a felhasználó kárára, hiszen kurva drágák a szoftvereik, és a minőségük is elég "kétes".
Gugli mellett van több kereső is rendes részesedéssel, ráadásul a gugli tényleg jó szolgáltatásokat. Akkor hogy van ez a felhasználó kárára?"
Ms melyik szoftvere kurvadrága? A 100$-os windows ami nincs egynapi munkabér? Minősége kétes? Azért évek óta nem tudnak ezen a piacon jobbat mutatni. Ha lenne életképes alternatíva hidd el, hogy a piac gyorsan reagálna, de egyelőre nincs.
Az MS lefizetései meg pont annyira bizonyítottak mint ahogy a google csúsztat pénzt zsebekbe hogy a Chromeot istenítsék, vagy a youtube-ot használják, illetve, hogy android kerüljön telefonokra.
Nyissuk már ki a szemünket please! -
sanyicks #25 Egyébként lehet hogy ápr 1 a hír, bár nem lehet tudni, mert a valóság is ilyen abszurd... -
#24 "MS szoftvert kénytelen vagy használni, mert mindenhol az fut, az az elterjedt. Arra van csak driver, azt KELL használnod hogy menjen a scannered/nyomtatód/spéci perifériád."
"Google-t nem KELL használnod, mert bármikor bepötyögöd platformfüggetlenül hogy pl BING-et akarsz használni. Nem lesznek driver gondjaid, működnek a cuccaid. Nem kényszerülsz rá a Google használatára."
Azért remélem legalább kicsit érzed, hogy ez sántít. Több okból is. Egyrészt kihegyezed desktopra pedig mondjuk mobil OS esetén teljesen ez igaz csak fordítva. Ezt mindig a piaci részesedés hozza magával. Azon kívül a jelenről beszélsz, de nem számolsz azzal, hogy a jövőben ugyanez kialakulhat a google részéről is (vagy akkor már jogszerű és etikus lesz perelni / utálni a googlet?)
Azon kívül leegyszerűsítetted keresőre a dolgot pedig ugye az a legkisebb probléma itt.
"Azért van difi nem?"
Ha desktop oprendszert nézel akkor jelenleg van difi. Ha globálisan szemléled az egészet akkor nincs. -
#23 Én inkább azt mondanám, hogy a ms kárára van a Googli nem a felhasználókéra. Szinte csak a Crome-ot használom mindenhol és eddig még nem volt vele semmi problémám, egyszer nem omlott össze, na ezt nem mondhatom el a explorelről. Elég durva, hogy beperelik, remélem nem tudnak semmit ráhúzni a googlira, de nem hiszem h az a 2M dollár annyira a földhöz vágná, de akkor is. Ms el mehet a jó k*****ba. Akkora egy pofátlan társaság, azon csodálkozom , hogy az Applet nem akarja feljelenteni....
Egyre lentebb csúszik és ezt ő is érzi, így próbál kompenzálni, hogy másra ráhúzza a vizes lepedőt. -
sanyicks #22 Ja keressünk már guglis platformfüggősítésre irányuló mindennel inkompatibilis "szabványokat". Én most nem tudok egyet sem, de m$ oldalról ilyet bőven: doc, xls, smb, .net, direct3d, wpf, silverlight... utóbbi négy olyan dolog amire már a megjelenésük előtt rég volt tökéletes alternatíva, de csak azért is megcsinálták a saját win függő másolatukat (hiszen ebből 2 sima copy paste egy két apró modosítással). -
sanyicks #21 Hát igen, van difi, nem kicsi. De hát az m$ a "legetikusabb cég" :DD -
sanyicks #20 "Az amerikai óriás azzal vádolja kontinensünkön amerikai vetélytársát, hogy akadályozza a szabad piaci versenyt és mindent elkövet azért, hogy - a felhasználók kárára - megerősítse a pozícióját az online keresési piacon,"
Hát ez nem éppen így van. Az ms mindent megtesz hogy korlátozza a szabad piaci versenyt (lefizetések ugye), tényleg a felhasználó kárára, hiszen kurva drágák a szoftvereik, és a minőségük is elég "kétes".
Gugli mellett van több kereső is rendes részesedéssel, ráadásul a gugli tényleg jó szolgáltatásokat. Akkor hogy van ez a felhasználó kárára? -
#19 MS szoftvert kénytelen vagy használni, mert mindenhol az fut, az az elterjedt. Arra van csak driver, azt KELL használnod hogy menjen a scannered/nyomtatód/spéci perifériád.
Google-t nem KELL használnod, mert bármikor bepötyögöd platformfüggetlenül hogy pl BING-et akarsz használni. Nem lesznek driver gondjaid, működnek a cuccaid. Nem kényszerülsz rá a Google használatára.
Azért van difi nem? -
cateran #18 Tehat a Microsoftot lehet(ett) baszogatni, mert kvazi monopolhelyzetben van, de o mar nem baszogathat mast ugyailyen okbol? Ahaaa...jo arcok vagytok...melyen legbelul..kivulrol meg csak annyi latszik,hogy taplo bunko... -
aronvirginas #17 Én megértem, hogy van aki szidja őket. Viszont semmilyen piacon nincsnek monopol helyzetben,: ha nem tetszik az iPhone, lehet más telefont venni stb. Viszont a Microsoft és a Google a maguk területein igencsak monopolok. Nem tetszik a Windows? Ez van. Ha otthon esetleg fel is teszed az Ubuntut, a munkahelyeden úgyis lenyomják a torkodon. Nem szimpatikus a YouTube? Mindegy, a keresztanyád úgyis YouTube-on linkeli a hézividót...