Naja, de ha elmész a legtöbb helyre, és mutogatod a te kis ODF-edet, akkor bután néznek, mert a régebbi ofisz nem nyitja meg. Sajnos hiába ez az ISO szabvány, az MS-é van úgy elterjedve, hogy hivatalokban, sulikban (középsuliktól az egyetemekig (többek közt itt M.O-n) sem fogadják el. Mert ugye az alapértelmezett formátum egy zárt formátum, és a hülye user csak annyit ismer hogy mentés. Azt se tudja mi a franc az a formátum. Mondjuk ez nem hiba, csak genyóság az MS részéről, hogy kihasználják a user tudatlanságát.
Azt nem tudtam, hogy az új office menti/olvassa az ODF-et. Köszöntem az infót, felírtam egy pirospontot az MS-nek.
Én is csodagyerek vagyok, napi 8 órát ülök egy XP-s gép előtt (amit nemsokára migrálnak win7re, céges szutyok), és rengeteg olyan dologgal idegel, aminél az otthoni linuxos gépemen nem találkozom. Baromi lassan tölti be programokat, agyatlanul írja a lapozófájlt, remote desktop-nál random néha nem megy az egyszerű szöveg másolása. És piszok lassú, pedig nincs szar gép alatta, remélem a win7 javít valamit ezen.