• narumon
    "Viszont megint kérdés:
    Kényszerít valaki téged arra hogy Androidos mobilod legyen? Használj winmo7-est, maemo-sat, symbianost, vagy valami egyéb rendszert. Senki sem tart fegyvert a fejedhez hogy használd. Mindegyikkel tudsz telefonálni, SMS-ezni, a gép funkcióit használni."

Ám ez fordítva is ugyanígy van, nekem még soha nem tartott a fejemhez pisztolyt az MS sem, hogy már pedig Bingel kell keresnem Officet kell használnom, Winmot kell használnom, stb. Tehát ha az egyik oldalról ezt leírjuk akkor korrektül tegyük meg a másik oldalról is.

"Saját zárt formátumok, amikkel nagy ívben szarik a szabványokra, erőlteti a saját megoldását. docx, silverlight, etc."

Egyikre sem kényszerítenek. Használhatod az odt akár vagy bármi mást.

"Monopol helyzetben van, mert a user rá van kényszerülve hogy használja, mert az a "szabvány"."

Akkor vissza kerültünk oda ahonnan indítottam a beszélgetést, azaz, hogy a piaci részesedés függvénye hogy mit nevezünk szabványnak meg hogy mit tudunk kikerülni és mit nem. Erre írtam azt amit előbb sanyicks-nak is írtam, hogy tegyük fel hogy két év múlva az android piacis részesedése 90% lesz. Egy szoftvercég csinál rá egy szoftvert ami a saját formátumába ment. mivel a winmo részesedése csak 2% lesz így nem is írják már meg rá a szoftvert, ergo ott meg sem lehet majd nyitni. Akkor majd ugyanígy jöttök és fikázzátok a googlet? Mert most erről beszéltek csak a másik oldalról. Ha akkor is megteszitek akkor semmit nem szóltam, akkor jogos, csak én attól félek, hogy az ilyen "cégvédelmek" szinte mindig egyirányúak.