• psishock
    #93
    @Penge4
    "Pályafutásom során talán 5 agresszív és fanatikus Opera felhasználóval találkoztam"
    lehet szerencséd volt akkor, én sok külföldi oldalakon járok, és ott is kiemelten hangoztatják magukat egyes felhasználók.

    "De még about:config és egyéb trükkök mellett is olyan 40-50 kiegészítő kéne (amik közül rengeteget már alig fejlesztenek és már a 3.x verziókban is bugos volt/nem működött), akkor viszont már sem memóriahasználat, sem sebesség terén nem üti meg a mércét."
    Én igen mélyen belemászós powerusernek vallom magam, és így is csak vagy 25+ kiterjesztés van telepítve. Legtöbbször 1 problémacsoportot ki lehet váltani 1 jó kiterjesztéssel, nem kell egy halom kisebbet telepíteni. És így is minimálisan nőtt meg a memóriaevése, a sebesség meg a GUI munkálat gyorsító/egyszerűsítő kiterjesztéseknek hála gyakorlatilag nőtt is mint alapból, eleve ezért használom őket.

    "Ez erős volt. Az Operára a legkevésbé jellemző, hogy akár csak angol nyelven is hivatalos dokumentációkkal lássa el a felhasználókat. Ezeket általában kínai, orosz, német oldalakról ollózza össze valaki angol nyelven. Magyarul egyetlen blog van, mint félhivatalos forrás, de még az opera.com sem elérhető magyar nyelven."
    Értsd hogy mire mondtam. Az Opera azzal a logikával dolgozik hogy ő majd megmondja mi a tuti a felhasználónak a beépített funkcióival, ezzel céloztam pl az Apple-re. A Fox ezzel szemben azt mondja hogy te magad döntsd el milyen extrára van szükséged.

    A kiegészítőkkel kapcsolatban azért gondolom érzed a különbséget az között, hogy valakinek webfejlesztőnek kell legyen hogy valamit meg tudjon oldani, vagy CSS/JS scripteket pötyögnie , kontra azzal hogy feltelepíti a kiszemelt extra funkciót és használja. Ezzel az erővel neki lehetne fogni kódolni a foxot is, teljesen nyitott source, és bármit hozzá tudunk írni, csak programozni tudjon az illető és sok ideje legyen. Még én sem díjazom az ötletet hogy magamnak kell megírnom/behekkelnem a programba egy-egy kigondolt funkciót esetlegesen.

    "A TabMixPlus beépített funkció, az MDI ablakkezelő miatt még talán többet is tud."
    ismerem az Opera ablakkezelő MDI funkcióit, tényleg igen átfogó, de nincs olyan széleskörű és részletes mint a TabMixPlus. Ha valami régi (több éves?) verziót néztél akkor javasolhatom hogy kukkants rá a mostaniakra, meg fogsz lepődni. De ez csak egy említett kiegészítés amit kiemelten használok, a tabmunkálatokra létezik szintúgy több is ami további funkciókkal gazdagíthatja az alapokat.

    "BlockIt" a visszajelzések azt mutatják hogy nem igen userfriendly a kezelőfelülete, és közel nem olyan kidolgozott mint a noscript (bár személyesen nem használtam). A NS is képes részlegesen feloldani script elemenseket amúgy az oldalakon, nem csak az egész domain-en. Ugyanebből logikusan kiindulva gondolom képes részlegesen is zárni bizonyos scrtipteket, de nekem kiemelten erre még sohasem volt igényem hogy utána nézzek hogyan, illetve milyen kulcskombinázióval tudom megoldani.

    "A Firefox addig, amíg a Google meg nem vonja tőlük a támogatást."
    feltételezés Penge4. Ha meg is történik, majd meglátjuk hogyan lépnek tovább.

    "Már így is temetik a hírportálok és "öreg, elavult, idejétmúlt" jelzőkkel illetik."
    több kattintás a szenzációhajhász hírekre, legtöbbször úgyis trollkodnak, te is tudod jól. Más hírportálok meg örülnek hogy itt a 4.0 verzió és ecsetelik hogy mennyit fejlődött az elődjéhez képest.

    "Nem kell neki sok év, hogy csökkenni kezdjen a részesedése és csak a hardcore felhasználók maradjanak meg, akik Adblock Plus-on kívül más kiegészítőket is használtak és nem tudják kiváltani."
    Ismét csak feltételezés. IE-t is sokan végérvényesen temették, aztán egy jó irányba megindult fejlesztéssel ismét köszöni és megvan.