• Hajoska
    #92
    "Vége a Firefox aranykorának"

    Éppen ellenkezőleg gondolom, a Firefox aranykora még csak most jön ! A 4-es verziótól kezdve ugyanis olyan funkciók kerültek bevezetésre amelyek egyik konkurensnél sincsenek meg, vagy legalábbis nem ilyen minőségben.
    Vegyük sorba:

    Szinkronizáció:

    Operánál van ugyan rá lehetőség, de csak a könyvjelzőket szinkronizálja, ráadásul az egész zárt kódú, úgyhogy aki félti a titkait kiadni egy olyan cégnek amiben nem bízik annak nem túl megnyerő.
    Chrome-nál már van lehetőségünk a jelszavainkat is kiadni a nagy testvérnek, a nyílt kódúként beharangozott, de valójában zárt kódú Chrome böngészővel, ahol semmiféle a Firefoxnál meglévő szinkronizációs kulcs nem védi és garantálja hogy a -Firefox- szervereire feltöltött könyvjelzőkhöz, és jelszavainkhoz, valamint beállításainkhoz, még maga a cég sem tud hozzáférni. A nagy tesó Gógli persze mindenhez hozzá tud férni, amit mi magunk adunk ki neki.

    Soha nem látott testreszabhatóság:

    Kedvenc böngészőnket immár az Operával vetekedő módon tudjuk egyénileg testreszabni, a gombokat,
    sávokat átpakolni, saját felületet ráhúzni, amivel akár Safari kinézetű is lehet.

    Több ezer hasznosabbnál hasznosabb kiegészítő (addon és extension):

    A Firefoxhoz elérhető több ezer addon-nal ez a böngésző toronymagasan vezeti a listát a funkcionalitásban,
    a hozzá elérhető keresőmezők, mint pl. a Sztaki, Wikipédia, Youtube, ubuntu package, HWSW fórum, Bing, Yahoo stb. stb. keresők, a teljesség igénye nélkül, az elérhető beépülők, mint a Foxit reader pluginje amellyel biztonságosan tudunk a böngészőn belül PDF állományokat megjeleníteni, a Flash lejátszó más böngészőkön soha nem látott felhasználóbarát módon való, szinte automatikus települése, a különböző szkript és add-blokkerek, flash-block, proxyfikátorok, a böngészési előzmények és sütik VALÓS ÉS TÉNYLEGES kiürítésére szolgáló kiegészítők, mint a BetterPrivacy, amelyekkel mind-mind fényévekkel a többi böngésző előtt jár ahol csak mostanában kezdik bevezetni a böngészési előzmények által a böngészési szokásainkat kutató weboldalak ellehetetlenítését, pl. az IE9-nél a nevetséges Trekking Proteksön-t.

    Nem utolsósorban a Firefox-nak már van Androidos verziója is, ami szintén aláássa azoknak a reményét akik legszivesebben már temetnék ezt a böngészőt.

    Tovább a cikkre válaszolva :

    "miközben a többiek elhúzhatnak mellette"

    Jelenleg úgy fest a helyzet, hogy globálisan csak az EXplórer előzi meg , amelynek SZVSZ semmi előnye nincs a Firefoxszal szemben kizárólag a Windows alap integrációja miatt ezet, de aki csak eggyet is megemlít itt az IE nem létező előnyeiből annak külön fogok itt begratulálni.
    Magyarországon a Firefox vezet és szintén globálisan maximum a Chrome jön fel a 3. helyre mélyen a Firefox alatt. Nem mondom jó az a Króm is, csak Foxy jobb, sokkal. Kb. pont annyival mint amennyivel vezet is előtte, úgy 2x.

    Végső összegzés:

    Miközben a Firefox soha nem látott letöltési rekordokat dönt meg. Az IE9-nél az első hét alatt több, csaknem 50 milliós letöltést mértek, ami az IE9-nek a fél-éves tesztelése során sem sikerült, de sztem még azóta az RTM megjelenése után se, erre jön egy cikk itt az ezsgén ami nagy betűkkel az első sorban KIJELENTI, még csak nem is feltételes vagy kérdő módban, hogy a :

    "Vége a Firefox aranykorának"