• Penge4
    #84
    "a legtöbb Opera felhasználó általában ilyen agresszív és fanatikus (tisztelet a kivételnek), mint az Apple fanok, csak még nem jöttem rá, hogy miért."

    Pályafutásom során talán 5 agresszív és fanatikus Opera felhasználóval találkoztam, ezek közül kettő nem magyar és a My Opera fórumon ténykedik, egyiküknek van vagy 8 nickje, mert időnként kitiltogatnak egyet-egyet.

    Nyilván mert kicsi a piaci részesedése, de valahogy az Opera felhasználóknál van a legnagyobb százalékban az, hogy tudatosan választották a böngészőt.

    Ezzel nem vitatom, hogy ne lehetne akár az IE-t is tudatosan választani, de nem ez a jellemző, és a Firefox korábbi IE-ellenes kampányának köszönhetően rengeteg ember számára lett a Firefox "A böngésző", a Chrome pedig ma az új divat.

    A felsorolt problémákra Opera felhasználóként 1-2 kivételével tudnék megoldást, ha ennyi lenne az összes problémám, akkor már rég Firefoxot használnék, mert az oldalkompatibilitás miatt például affelé billen a mérleg.

    De még about:config és egyéb trükkök mellett is olyan 40-50 kiegészítő kéne (amik közül rengeteget már alig fejlesztenek és már a 3.x verziókban is bugos volt/nem működött), akkor viszont már sem memóriahasználat, sem sebesség terén nem üti meg a mércét.

    "nem biztos hogy alapból a felhasználó szájába rágja mint Steve Jobs... akarom mondani az Opera fejlesztők."

    Ez erős volt. Az Operára a legkevésbé jellemző, hogy akár csak angol nyelven is hivatalos dokumentációkkal lássa el a felhasználókat. Ezeket általában kínai, orosz, német oldalakról ollózza össze valaki angol nyelven. Magyarul egyetlen blog van, mint félhivatalos forrás, de még az opera.com sem elérhető magyar nyelven.