• psishock
    Operát használtam egészen a 6.x verzióktól valahol a FF3 megjelenéséig (4-5 év?), de kiismertem és sokat teszteltem a Chrome-ot is mellettük és az Explorert verziókat a 6-tól felfelé teljesen. Perpillanat mind a 4 telepítve van és szívesen követem, figyelem mindegyikben az újdonságokat. De ezek mellett próbáltam és tanulmányoztam a hipster böngészőket is, mint a Safari, Avant Browser (ezt IE-s korszakban használtam, abban az időben nagyon jól jött), illetve Maxton.

Eleve nem a vitatkozás volt a fő célom, csak hogy rá tudjak mutatni a választás lehetőségére, potenciális erejére. Arról szerettem volna beszélni (és meg is tettem), mit jelent az ha levetkőzi az ember a megrögzött szokásokat (gyakorlatilag minden nagyobb böngészőn átmentem, mint írtam sokáig Operás is voltam), és megpróbálja saját maga kialakítani az igényeit. Én szerettem az Opera egyes funkcióit, de az adottak felül sok GUI/funkció bővítés elképzelésem is volt, és ha nem lelek rá a Foxra, nyilván nem élvezhetném most azokat.

"kérdem én, minek Operásítani a Firefoxot toldozással-foltozással, akkor inkább használom az Operát."
    ha megelégszel velük és szereted azokat, akkor tényleg teljesen felesleges. Annak a feltételében beszéltem, ha esetleg többre vágysz (ez mondjuk egész Sith-esen hangzott), és nem tudod elérni az adott böngésződdel. Az alap elképzelés eleve az lenne ugye, hogy a lehető legnagyobb kényelemmel és sebességgel tudj dolgozni a kiszemelt böngészővel, nem a "neve".