Visszaszorulhat kicsit valóban, de azért egy jó ideig biztos marad a jelenlegi pozíciójában.
Egyre több egykori "1.0-ás user" ismerősöm fejlődik mostanában poweruserré, és ez biztos nem csak az én ismerettségi körömben igaz. Bár ehhez hozzásegíthet a fejtágítás, amit szoktak tőlem kapni(kérni), de akkor is globális fejlődésről lehet szó.
Ez magával vonja azt, hogy egyre többen kipróbálnak új software-eket, és ami megtetszik nekik, ahhoz egy idő után ragaszkodni kezdenek. 1.0-ás user esetén meg azért kicsit másképp van ez, van aki különbséget sem tud tenni a böngészők között, és egységesen internetnek nevezi őket, van aki csak az Internet Explorer 6 létezéséről tud, és ha alátolnak egy akármilyen tisztességes böngészőt áttér rá, de továbbra sem érdeklik túlságosan a lehetőségek.
Na de a lényeg, hogy az utóbbi 1-2 évben, amikor ez a userfejlődés beindult, igen is a Firefox volt "A Böngésző" így nagybetűkkel. Poweruser szinttől kezdve felfelé pedig az a helyzet, hogy ha valaki huzamosabb ideig használ egy adott böngészőt vagy akármilyen más software-t, és elégedett vele évek után is, akkor olyannyira ragaszkodni fog hozzá, hogy nem vált másra.
Ennek nagyon egyszerű oka van: rááll a keze az interface-re. Én bevallom kb Firefox 2 eszköztárelrendezéssel használom a Firefox 4-et, mert azt szoktam meg anno. Persze nyitott vagyok az új dolgokra, ha az többet kínál, mint a megszokott, de amíg nem, addig biztos marad a bevált software.