• xrt
    "Ha már ennyivel okosabb vagy mint a világ vezető tudósai megkérdezném, hogy mit javasolsz az atomerőművek helyett?
    Építsenek egy rakás fosszilis erőművet?
    Telepítsék be a sivatagokat napelemekkel?
    Forogjon minden sarkon egy szélerőmű?"

Látom még mindig nem akarod a kommenteket elolvasni. Egyébként nem is rossz a fenti felsorolás az alternatívákról, bár korántsem teljesek. Persze valahogy nem megy ki a fejemből, hogy a hasadó anyagok is fogyóban vannak. Ha te már ilyen atomenergia mániás vagy, (remélem legalább ezt olvasod sőt még alternatívát is tudsz adni) utána mi lesz? Nagyon szépen megkérlek, hozz egy alternatív jövőképet az ezutáni időkre. Tényleg kíváncsian várom válaszod ezzel kapcsolatban. (Talán ezzel közeledhetnek az álláspontjaink, vagy ha más nem érdemleges vitát generálna ismét.)

"Persze gondolom téged jobban zavar az, hogy 50 évente történik valami gikszer egy atomerőművel ..."

Te tényleg messziről teszel arra mások mit irkálnak itt. :S
    Tudod engem az zavar, hogy egy-egy atomkatasztrófa nem ilyen másodpercnyi időre okoz nagyon nagy problémákat (sok szempontból). Rendben hogy a jód 131 felezési ideje rövid, de nem csak ez okozza problémákat.

"...annyi sugárzás jut ki a környezetbe ami egy csecsemőnek sem tudna ártani..."

Mégegyszer leírom, ha így gondolod, költözz a csernobili szarkofág tetejére... Remélem legalább ezt olvasod. (részletesebben alább)

"... a fokozódó üvegházhatástól teljesen felborul a föld klímarendszere és a sok szennyező anyagtól rengeteg ember tüdőrákot meg mindenféle légúti megbetegedést kap."

Vitatkoztam én ezzel??? De most tényleg! Idézz légyszives!