xrt#64
Ne térjünk el az atomenergia és azok hatásairól. Én is próbáltam ezen területen maradni, majd ha lesz egy egyéb szennyező technológiákat tárgyaló cikk, megbeszéljük. Bár már ezt is leírtam többször, ha olvastad volna a fórumot esetleg láthattad volna...
"Tehát kérlek, akkor írd ide, hogy hány olyan emberről tudsz, aki meghalt a sugárzás következtében vagy pedig sugárbetegséget kapott?"
Miért van az hogy mindig olyan kérdéseket teszel fel amikre nincs publikus válasz? Persze sejtések erre is vannak, még az elején valaki 3 milliót is írt csak Csernobil következtében...
"...de ha a meghibásodási frekvenciát megszorzod a következmények súlyával, akkor megkapod, hogy valójában mennyire biztonságos egy technológia. Esetleg még az egészet elosztod a megtermelt energiával, hogy fajlagos értéket kapj."
Na ne má'!!!!!! Szóval ha a logikádat a valóságba ültetnénk következő jövővel kell szembe néznünk (fikció és csak Caro logikájának átültetése, közel sem az elérendő cél :P): Valaki feltalál egy hiper-szuper-überelhetetlen energiaforrást, mindent kivált, már az első beüzemelésnél. Mindenkinek jut 1000 megawatt percenként. Igaz hogy a Föld felrobbant, de ha kiszámoljuk gazdasági alapon, végül is megérte...
Bocs hogy ezzel a gondolkozásmóddal valahogy nem tudok azonosulni.
"Az előző topicban pedig felsoroltam min. 6 olyan extra biztonsági rendszert, amivel az új erőművek már rendelkezni fognak, amik közül egy is elég lett volna ennek a balesetnek a megakadályozására."
Még mindig nem érted? Engem speciel nem érdekel hogy emberi hiba, meteor, egy légy, egy szalvéta, stb. stb. stb. vagy mi okozta a katasztrófát. Jelen pillanatban nincs technológiánk a következmények kezelésére, mégis ezt a technológiát erőltetik annak ellenére is hogy a gazdaságosan bányászható hatóanyagok kb. ugyanakkor fognak elfogyni amikor az egyéb jellegűek.