• Lucy in the Sky
  #167
  Pedig már épp abbahagyta, elfáradt talán :) Ez a fazon a Veszélyes Hulladék maga. Fogalmazásra és süket érvelésre képes, gondolkodásra nem. Kicsit aggaszt hogy netán politikusnak készül, ilyen professzionálisan semmibevenni észérveket és szajkózni a maguk mantráját csak ezek tudnak. Hogyaszongya "írni se tudsz", "baj van a szövegértéseddel", igazi értelmes vitához méltó stílus. Becsületére legyen mondva, az igazán sugárbanhányatós "ülj le egyes" frázist nem sütötte el, ugyanakkor jön itt a dementorokkal, én nem is tudom mit mondjak.. Itt egy igazi rowling rajongó fényezi a varázsvesszőjét megújuló energiával :)

  Hogy on is legyen - azért akárhogy is alakul ez a "kis malőr", ideje tüzetesen átnézni a jelenlegi erőművek failsafe berendezéseit. A jelen eset tanulságait levonva, nameg a nemzetközi helyzet fokozódására való tekintettel beépíteni néhány további biztosítékot arra az esetre ha jön a jegyzett történelem legnagyobb földrengésénél nagyobb, vagy Ahmed a héthatvanhetessel toronyház helyett más célpontot keres. Főleg az ilyen hőskorból származó vízforralókra értve, de nem hiszem hogy az újabb építésű üzemek tervezői ne úsztak volna az F1 biztonsági rendszerének kieszelőihez hasonlóan a túlzott magabiztosságban.

  Bármennyire hősiesen is állják a szóbanforgó erőmű blokkjai a sarat, azért azt el kell ismerni hogy egy nagyobb katasztrófa lehetősége nem elhanyagolható most sem, és ez így lesz még egy darabig. Hatalmas károk emberéletben és anyagiakban akkor is, ha nem fordul a dolog komolyabbra - az átlagember nukleáris technológiába vetett hitének csorbulásáról nem is beszélve.
  Az ilyen eseteket mindenáron meg kell előzni, mert utólag nyilvánvalóan nem tudunk a tüneti kezelésnél jobb megoldással előrukkolni - ez így ebben a formában elfogadhatatlan.

  A tenyészreaktorok, MSR-ek már évtizedek óta komoly késésben vannak, a most történtek optimális esetben lökést adhatnak ebbe az irányba, rosszabb esetben elbuktuk az egyetlen életképes technológiát ami a jelenlegi civilizációt hosszabb távon fenntarthatná az általunk ismert formában.