Egyetemi hallgatók is vezethetnek gyakorlatot?
  • scarbatia
    #164
    Örülök, hogy így gondolod bár nekem meg tökmás tapasztalataim vannak. Sajna én igenis sok felesleges cuccal foglalkoztam.
    Amúgy új kihívásokról annyit mondanék ez szerintem személyfüggő, hogy ki mennyire tud autodidakta módon fejlődni és megfelelni mind újabb kihívásoknak. De ez már a képzésen szerintem messze túl mutat.

    Ismerek én nem egy profot, hogy gép közelébe se engedném legszívesebben mégis tanítja és sok olyat akit aki szerintük nem felelt meg az egyetemi kihívásoknak csak épp a való életben teljesíti röhögve a mind újabb és újabb feladatokat. De a szükséges elmélet meg igen kevés volt számára nagyobb részt pedig azt is munka közben sajátította el.

    De megjegyezném újra, hogy IT szakokról beszélek. Ezzel arra akarok kilyukadni csak, hogy mert valakinek adtak egy szép nagy pecsétet a diplomájába még nem lesz majer mindenben. De ellentéte se igaz feltétlen. Azt se tartom igaznak, hogy aki elvégzett valamiféle főiskolát agy egyetemet sokkal rugalmasabban kezeli az új kihívásokat. Mondjuk 30-an végeztünk anno az évfolyamban de 10 ujjamon megszámolom azt aki értett is hozzá, sokan közülük meg elmentek utána valami egészen mással dolgozni vagy pedig megragadtak egy szinten például az oktatásban és ha nem mondanám nekik, hogy kék az ég azt hinnék zöld. Ennyire nincsenek képbe a valós viszonyokkal, álomvilágban élnek.

    Kérdeztem is őket miért mentek doktorira, amikor alapvetően nem voltak se buták se annyira tehetségtelenek. A válasz kiábrándító volt. Nekik jó, hogy 3 évig szépen fizet nekik az állam bácsi mindent, doktori suli stb..

    Egyetemtől kapnak pénzt kajajegyet menzára és még koleszban egy egész szobát fejenként laptoppal és persze nettel +teló. Nekik ez így 3 évig piszokul megéri. ah kérem ők képzik pl a következő generációt... Ez csak egy példa de sok ilyen van, tisztelet a kivételnek.

    Ismertem olyan egyetemi oktatót aki nagyon értett hozzá és olyat is aki nem, hallgatóból is egyén függő. De egyetemen kívül is sok olyat láttam ,aki meg csinálja nem pedig magyarázza. Az ő tudásukat szintúgy nagyra becsülöm.

    Amúgy lehet velem vitázni nyilván de egyet senki ne felejtsen el én magam is hittem abban amit itt sokan írtak, 18 évet rááldoztam az életemből a tanulásra de aztán rá kellett ébrednem, hogy a valóság marhára nem az, amit hittem.
    Én ennek a rendszernek a terméke vagyok :(