Egyetemi hallgatók is vezethetnek gyakorlatot?
 • scarbatia
  #160
  Végezetül ahogy ígértem pár friss cikk és felmérés azzal kapcsolatban, amiket írtam. Persze a sor még hosszú...

  http://www.fn.hu/allas/20110331/munkahelyre_nem_polihisztorok_kellenek/

  "Vannak olyan gyakorlatok, melyek során a résztvevők rengeteg információt kapnak, szándékoltan annyit, melyekre nincs is szükségük és a rendelkezésükre álló idő alatt nem is igazán lehet ezeket maradéktalanul feldolgozni. A gyakorlat egyik célja, hogyan tudnak a rendelkezésre álló információval gazdálkodni, mennyire ismerik fel a legfontosabb összefüggéseket, eljutnak-e a probléma megoldásáig."

  http://www.fn.hu/allas/20110331/munkahelyre_nem_polihisztorok_kellenek/
  "Aztán módosítani kellene a tananyagot úgy, hogy közelebb legyen a teljesíthetőhöz. "

  http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/1514
  "A versenyszférában - különös tekintettel arra, hogy a multinacionális vállalatok generálják a legnagyobb keresletet - jelenleg a műszaki végzettség iránt jelentős az igény. Ennek a hazai képzési szerkezet nem felel meg, ennek az is oka, hogy az elmúlt időszakban a felsőoktatás elsősorban humán területek irányába terjeszkedett - írták.
  A minisztérium szerint a felsőoktatásban folyó gyakorlati képzés elavult infrastruktúrával zajlik, színvonala egyenetlen. Az utóbbi években a vizsgakövetelmények, a teljesítési elvárások fellazultak, ez a hallgatók jelentős részében gyenge motivációt, valamint versenyképességi, terhelhetőségi hiányokat eredményezett. A nem rendszerszerűen működő tehetséggondozás pedig nehezíti a valódi tehetségek kiválasztását."
  http://www.hir24.hu/belfold/222297/nem-versenykepes-a-felsooktatasi-rendszer.html
  "A tervben a többi között az olvasható, hogy a magyar oktatási rendszer egésze távol esik a gazdaság és a munkaerőpiac tényleges igényeitől; jelentős közpénzáldozattal olyan intézmények működnek, amelyek nem szolgálják a gazdaság érdekeit, és az államadósság növekedéséhez járulnak hozzá."
  http://www.eduline.hu/kozoktatas/20110308_tankotelezettseg_szell_kalman_terv_angol.aspx