• Molnibalage
    #214
    Megmutatom, mi a valóság, ezek után még van képed visszapofázni ahelyett, hogy
    MEGKÖSZÖNNÉD

    Megáll az ész...

    Mondd, ez nálad valami betegség, hogy lépten-nyomon be kell magadnak bizonyítani, hogy te vagy az istencsászár hadirepülésben

    Nem. A cél az, hogy belásd végre, hogy mekkora ökörséget írsz. Tapasztalatom szerint a hozzád hasonlók miatt terjeden az téveszmék.

    Eredetileg annyit írtam, hogy Svájc elég gazdag ahhoz, hogy egy háborúban akár ezer vadászgépet üzemeltessen. Ezt vitatod?

    Igen. Nem igaz. Mert ahhoz, hogy 1000 gépet a háborúban valós képességgekkel üzemltess, ahhoz a pilótáknak repóra kell, ki kell képezni és fenn kell tartani ezt a képességet. Nézd meg, hogy a GDP hány % megy most ott honvédelemre. Akkor próbáld ezután megsaccolni, hogy mibe kerülne ez a mutatvány. Eleve elég vicces annyi repteret építeni egy alpesi országban, ahova ennyi gépet elraksz úgy, hogy az első támadásnál ne csapatostul pusztítson el egy támadás tucatszámra gépeket a szabad ég alatt állva.

    Kinek van ma 1000 db aktív taktikai vadásza? Figyelem, nem csak papíron! Nézd meg az ő GDP-jüket és azt, hogy mennyit költenek. Aztán vesd össze Svájcéval. Aztán számolgass. Nem nehéz, szorzás, összeadás. Talán menni fog. Nekem elegem van, hogy más helyett csinálom, de még odafigyelni is baszol.