• Magnificat
    annyira bírom azokat a pingvineket is, akik mondogatják hogy nézd már milyen keveset tud, pedig még soha(!) sem volt bajom azzal, hogy valamit otthon csak linux alatt tudtam volna megoldani, és xp alatt nem (és szükségem volt rá). leszarom meddig megy el a linux egy telepítéssel, sosem felejtem el azokat a pillanatokat, amikor sok éves rutinnal rendelkező szobatársam gépén akartunk filmet nézni, de fordított volt a kép, és vagy 10 percen át verte a parancsokat a gépbe, aztán végül megnéztük nálam... vagy azokat az ébredéseket, amikor első dolog amit láttam, az a szobatárs volt, ahogy ül a terminal előtt, és próbált összehozni valamit (nem kérdeztem tőle soha hogy mit, nem értettem hozzá olyan szinten, ahogy ő).

a mezei felhasználóknak NEM (!!!!!!!!!!!!!!!!!) kell több, mint ami a windowsban van... ugyanúgy csak 10%-át használják ki a rendszer tudásának, mint osx vagy linux alatt (illetve linux alatt néha többet kell szarakodni, hogy valami úgy menjen, ahogy kell, ha épp nincs benn a repo-ban minden szükséges függőség).

amúgy mi olyat hoztál ki linuxból, amire a mezei usernek szüksége van, ha ennyire nagyra vagy a tudásával?