11b8e1v.jpg

Akusztikai szórakoztató elektronika
  • amaximus
    #1732
    elméleti és gyakorlati badarságot írtál. nem baj, volt már ilyen, lesz még is. ami jó benne, hogy mindet nem olvasom.
    túlvezérelt jelszint? nem olyan bonyolult ez, mint egy függvény delivárása, azért túlvezérelt, mert túlvezérlik!

    és sajnos valóban csak abban merül ki a gond, hogy loudness war (LW) rajongó és egyben félsüket+vak is, aki ilyeneket kiad a kezéből, hiszen az ilyen tipikus hibákat ha nem is hallja egyből, akkor is gyönyörűen látni bármilyen hangszerkesztőben, ha meg pici zenei hallása is lenne, meg egy normálisabb hangrendszere, akkor hallaná is. lehet jól is egyensúlyozni a hangosság és dinamika arányában, csak többnyire tojnak rá,mert fontosabb, hogy kicsi dinamika mellett hangosabban szóljon,mint szépen. az is igaz, sok olyan zene vagy stílus van,aminek az LW úgymond jól áll, sokat meg tönkrevág.

    a többieknek egyértelmű, de neked összefoglalva , nem minden rossz remaszter mögött van félsüket, de ha jóval gyengébb lett, mint az eredeti és kevésbé érezni a pozitív oldalát bárhol is, arról bizony csak a hangmérnök tehet. már ha az anyag látott hangmérnököt,nem csak a kiadó vagy producer kontárkodott bele.
    persze sok olyan zene is van, amit szinte felesleges remaszterelni, de 1-1 újrakiadásnál marketing okokból jól mutat a remastered felirat, ilyenekkel is találkoztam.