11b8e1v.jpg

Akusztikai szórakoztató elektronika
  • amaximus
    #1214
    nyilván olyan ember nincs,aki mindent hallott , én sem ilyen vagyok, de azért gondolhatod, így sok x után és sok hifibuzerátorral való kapcsolatomból eredően én is jelentős ősrégi technikán vagyok túl.akár hallgatásban,akár tulajdonlásban.
    mindnek meg van a szépsége és élvezete, ez nálam is így volt, csak időközben egyre jobban finomodtak a zenei megszólalással kapcsolatos igényeim,elvárásaim és nőttek az erre áldozható anyagi lehetőségeim,ami azért jelentősen befolyásolja, hogy ki, milyen szintet tud elérni. de bármikor szívesen gyönyörködöm a 80as és 90es évek akkori mércével mért remekműveiben vagy csak meghallgatom őket, ettől még tudom, hogy mire számíthatok tőlük. túlnyomó részben ezért sem valami régi nagynak vagy komolynak mondott cumóim vannak.
    a csöveseknek általánosan nagyon kellemes, nem fárasztó, meleg, lágy hangja van, de ugyanilyen lassúak is (99%-ban a legjobbaknak tituláltak is), és ugyanennyire nem valók a dinamizmussal vagy kemény hangzással teli (pl rock) zenékhez, mert egy profi, feszes, pontos és gyors basszusú dinamikus erősítő után olyan meghallgatni egy csövest vagy egy 3-4kilóig átlagos mosfet-est, mintha a zenét lassítva hallgatnád. már-már vicces. ha meg ez egy rock vagy metál zene, az meg olyan,mintha szimfónikusokat hallgatnál. persze most direkt sarkosítottam , de ez egy valós és jól hallható különbség és így szerintem eltérő a zenei skálázhatóságuk is.


    pár éve a mosfet szegmens egyik kellemes darabját is haza kellett cipelnem, mert a sok teszthír miatt nagyon kíváncsi voltam a valóságra. jellemző, hogy a tesztek zömét vagy fizetik vagy teljesen üzleti érdekek szerint szövegezik meg, nagyon ritka a valamennyire hitelesnek vehető teszt. az olyan,ahol pedig nem csak elvont, 83 ember által hallgatott zenékkel tesztelnek még kevesebb van.így erősen megrendült a hitem a publikált tesztek eredményein.

    Denon PMA-1500AE


    nagyon röviden, prímán megépített gyönyörű 15 kilós masszív darab, csodát nem csináltak ugyan, kiemelkedő jel/zaj viszonya sokat sejtetett előre, aztán mégsem, tipikus denonos hangja van, a magasban nekem valahogy olyan száraz volt, a közepe egész jó volt, mélyben nem volt megdöbbentő, de jó volt a hangképe és tere, összességében jónak nevezhetem az összképet, ettől függetlenül egy erőtől duzzadó gépezet, ami sokaknak simán hozná a csúcsot. én azért 1-2 óra múlva visszavittem. ez is meg volt, de többre vágytam, valami olyasmire,ami pozitívan megdöbbentő és lehengerlő,mindeközben lebilincselő is.