Akusztikai szórakoztató elektronika
-
nem tudom miért gondolod, hogy nem lehet beszerezni viszonylag olcsón jó cuccost 
akár itt is találhat - katt!!- :)
..de persze több tucat helyet említhetnék még
mellesleg túl nagy szakértelem azért nem fontos ám hi-fi (vagy mini hi-fi) vásárláskor
márcsak azért sem, mert általában saját magunknak vásárolunk ilyesmi ketyeréket. márpedig akkor úgyis azt választjuk ami a fülünknek a legjobban tetszik..gondolom én, józan paraszti ésszel.
morcosqtya cimboránk említette nemrég, hogy xámára az is fontos, hogy az elemek darabonként legyenek összeépíthetőek. vannak ilyenek miniben is. pl..
egy ilyen ketyere győr-mosónban 60 rugó,
míg nekem ugyanígy, gyári 5 hangfallal kínálták nemrég(2 front, 2 surround, 1 center) együtt 30-ért itt oroson..
hidd el, imádom én is a "normál" hi-fi szabványméretet (sőt a legtöbb ketyerém ilyen elemekből is áll), de az ilyen szerkezetek láttán és hallatán azért néha kicsit megingok
a srác, (tenk hawerről beszélek most) tanácsot kért.
relatíve olcsón. (ez tényleg relatív, hisz kinek mi az olcsó)
xámoljunk utána. vegyünk egy tényleg jól xóló, dinamikus legalább 2x35 watt (4 ohmon) teljesítményű erősítőt.
véleményem xerint - leszámítva 1-1 ritka triviális esetet - 12-15 ezer alatt nemigen kapni ilyesmit.
de ez még csak az erőlködő. a +felelő hangfalak kiválasztása még nehezebb és költségesebb. most átlagos esetekről és átlagos helyekről beszélünk (kéz alól, piac, vagy hawer)
valószínű, hogy ez sem beszerezhető 10-15 rongy alatt.
végül is ezek, és egy rca-jack (vagy régebbi erölködő esetén tuhel-jack) kábellel is +oldható a dolog.
olcsóbb, mint egy mini hi-fi
talán igen, talán nem. én is csak mint alternatívát említettem.
ha csak annyit elértem, hogy mini hi-fit vesz 2.1-es 2000 pénzes "számítógéphangfal" helyett, én már elégedett is vaok