Néhány hónapja nem hiszem. Van már több mint egy éve is, ha nem több, hogy Linuxot próbáltam; és nem tetszett, akkor ki is fejtettem, miért. A telepítést éppen nem kifogásoltam, ha jól emlékszem. Volt egy rakás más dolog, ami miatt nem tetszett. Többek között az, hogy egyáltalán nem felhasználóbarát. És ez is azt erősíti meg, amit itt most leírtam: az emberek használni akarják a gépüket, nem beállítgatni. Az a jó, minél hamarabb és egyszerűbben települ és használható valami. Erről beszéltem. A Linux ettől még nagyon távol van.
1 bites nem vagyok, mert azért elég sok mindenhez hozzá tudok tudatosan piszkálni, de kockulni sem szeretek egy bizonyos pontnál jobban. Nálam a gép eszköz, nem pedig cél. Semmi kedvem kódokat fejtegetni, kernelt fordítani, meg registryt hekkelni. Ezt tegyék meg helyettem a szakemberek. De azért a telepítésnél kiveszem a pipát onnan, ami nem kell.
A másik dolog, hogy a userek 99%-a még mindig nem érti, ami angol nyelven oda van írva. Nem érti, mert az iskolában még oroszt tanult, de azt sem tudja, és nem tudja, mi van odaírva. Kész. Ne vegyétek kézenfekvőnek, csak azért, mert ma már általános iskolában tanítják. Régen nem volt ilyen. Ahhoz meg, hogy lefordítsa, meg kéne nyitni a fordítót, betűnként bemásolni a szöveget... kell a macera? Dehogy kell. Inkább hagyja alapértelmezetten felmenni a kapcsolt árut.