• xrt
    #252
    "Tehát a következő kérdés: mik lesznek a majdani zöld világ lakóinak a
    céljai, vágyai, álmai, tervei, prioritási rendje?

    Ugyanis gondolkodjunk el azon, hogy mi az ember létezésének a célja? Miért vagyunk, és mivé leszünk?

    Azért vagyunk, hogy egész életünkben dolgozzunk és zabáljunk? Hogy gyereket csináljunk és tömjük, hogy felnőjön és ő is gyereket csináljon és tömje hogy felnőjön?"

    Jó a felvetésed, ez úgy durván sejteti mik a környezetet semmibevevő, Földet egy nagy szemetes kukának néző emberek célja. El kezdtem leírni, de túl hosszú lenne. Rendkívül: röviden gondolj erre amikor bekapcsolod a légkondid vagy a 200 hullazsákot, opsz mondhatni légzsákot tartalmazó autódban bepötyögöd a GPS-be hova is akarsz menni miközben a fedélzeti számítógép helyetted eldönti mekkora gázt adhatsz vagy milyen erővel fékezhetsz biztonságosan (a többiről ne is beszéljünk). Ez a fejlődés szerinted? Nem gondolod hogy ezek szép lassan a nagy többség leépülésének első lépését jelentheti?
    No de ez már megint nagyon távoli az atomenergia témától.


    "Mi sem látjuk, hogy a jelenlegi fejlődési ütem mellett mi lesz mondjuk 100ezer év múlva. Mert ezt nem lehet látni, de én szerintem ez sokkal többet jelent még a Föld jelenlegi biológiai rendszerénél is."

    Tényleg nem látjuk, de a jelenlegi fejlődési irány mellett ha nem is tudjuk mennyi ideig lesz élhető a Föld, de borítékolni lehet hogy 100 ezer évet nem bír ki. Szóval fordítsd meg: Ha nem lesz élhető környezetünk akkor minek az eszetlen fejlődés amivel tönkretesszük azt. Nem inkább egy élhető és nem pusztító technológiára kellene építeni? Persze ésszerű kompromisszumok mentén.