• xrt
    #239
    "Japánban a lakossági dózishatárétékekhez hozzá sem nyúltak. Annyi többletdózist sem kapnak, mint pár repülőút alatt. Egy sokat utazó ember magasabb terhelést kap náluk..."

    Tény hogy ahhoz nem nyúltak, de azért a második mondatod már a vicc kategórián is túl van.
    Kis realitás:
    "Egy japán zöldségféle esetében a cézium-137 sugárzás elérte a kilogrammonkénti 82.000 Bq-t, az egészségügyi határérték 164-szeresét. "
    Biztos ezt is a sok repülőgép okozta. :D


    "Az atomerőművi tervezési jogosultsággal bíró idős kollegám jót röhög rajtad, ahogy én is. Éppen egy kierőműi engedéllyel bíró biogáz engedélyezse fut itten. Had nem mondjam, hogy milyen kevés dolog kell egy komplett kiserőműhoz..."

    Minden atomot majmoló, számokat reklamáló de számokkal nem operáló ember képtelen kicsiben gondolkozni? Megtudhatom mekkora az erőművetek teljesítménye, az üzem alapterülete, és a munkatársak száma? Amikor leírod, szerintem már látni is fogod mit akarok ebből kihozni. Bár az eddigi folyamatos értetlenséged és nevetésed idáig nem enged eljutni...


    "A közmondássokkal az a baj, hogy semmi közük nincs a természettudományokhoz. Ennyi erővel asztrológiával is érvelhetnél, vagy tájoljuk az erőmvűi blokokkat és technológiát is a feng shui szeritn lőjük be? OMG..."

    Látom te nagyon kétbitesre vagy belőve. Szépen teríted a felvetett dolgokat, például képes vagy az elektromos áramot a hajnalban templomban imát mormoló ember hatékonyságával összehozni. Milyen tudományos szint! Remélem nagyon messze van az a bioerőmű ahol dolgozol, ilyen mentalitású munkatársak esetén lehet nagy ott a káosz.
    Az ominózus népi mondás: Sok kicsi sokra megy. Kifejtem, ha már annyi kreativitás sem szorult beléd hogy még ezt is kell magyarázni.
    Tudtad hogy jelenleg az összenergia 19%-át adják az atomerőművek? Ha mondjuk csak minden újonnan épített épületre kötelezően előírnának pár megújuló energiára alapuló kütyüt és valamennyi extra szigetelést, pár éven belül akár még az atomerőművek jó részét is kiválthatnák. Csak számolgass, cáfolatok felhozatalánál pedig rossz érv hogy a kollegád kinevet, azzal csak a szakmai hozzáértését írja le, persze a tiédet is.
    Egyébként a fenti válaszod azt is mutatja nem is hallottál még a kísérleti fizikáról (Az LHC-nek pl milyen tevékenységet folytat? Vagy még arról sem hallottál?).


    "Sajnos az atomerőművek is csak ebben a stádiumban vannak a pénzsóvárság miatt.
    Hogyan lehet ekkroa hülységet mondani? Ennyi erővel akkor az autók és repülők is azok."

    Miért szerinted nem? A belsőégésű motorok 50 évvel ezelőtt is elavultak voltak. Na de hagyjuk, mert tudom emiatt megint rámtámadsz. Nézzük a pénzügyi oldalát. Mennyi is csak a robbanómotoros technológiák által felhasznált energiahordozókon lévő nyereség. (Egyszerű számítás, mint ahogy mindig egy számmániásnak nem keresem ki az adatokat. Ehhez elég egy rövid idő. Remélem nem fog ki rajtad...) Na vajon kinek érdeke a jelenlegi technológiát fenntartani?