• xrt
    #235
    "Pl. szerintem éjfél után a közvilágítás felét, de akár egészét nyugodtan le lehetne kapcsolni. Vigyenek az emberek zseblámpát, de ne kelljen egy nagyobb várost megawattokkal világítani ahhoz, hogy 1-2 ember még kószál az utcán. Vagy a közintézményekben mi a halálnak 22-25 fokot csinálni? Rólam lerohad a ruha 20 fok felett, pulcsit soha nem hordok, de még a hosszú ujjú pólókat sem szeretem. És nem azért mert a zsír szigetel, 70 kg alatt vagyok :)"

    Ezek jó ötletek, a közvilágításon én épp tegnap gondolkoztam el.


    "Napkollektor tényleg jó cucc, de az sem olcsó beruházás, négyzetmétere annak is 100 rugó körül van, de az több mint 50 W termikus átlagteljesítményre képes/m^2."

    Nem olcsó, de manapság mi az ami energiával kapcsolatos és olcsó? Valahogy mégis el kellene indulni, mert ha a jelenlegi technológiát pofozgatjuk csak, rövid lesz a jövőnk.


    "Abban senki nem akadályoz meg, hogy fél méter szigetelést tegyél a házadra, de ilyesmire semmiképp nem kötelezném az embereket. Azt is undorítónak tartom, hogy a hagyományos izzóinkat ki kell cserélni ezekre a kompakt sz*rokra."

    Sehol sem írtam hogy kötelezni kéne a fél méter szigetelést, ilyen álmokat nem mernék dédelgetni, pedig a valóságban ez is sokat segítene, még akkor is ha csak az új házaknál tennék kötelezővé (egy ház felépítésének költségeihez képest nem lenne olyan nagyon megterhelő).
    Az égőkkel egyetértek, a kompakt izzók olyan mennyiségű mérgező anyagot tartalmaznak (pl. higany), ami már megkérdőjelezi a létjogosultságát. Arról nem is beszélve hogy a színspektrumuk több kutatás szerint sem a teljesen egészséget elősegítő kategóriában van.


    "Amúgy persze, egyetértünk abban, hogy jó lenne kevesebb energiát felhasználni. Tessék lecsökkenteni a lakosságot 1%-ra és meg is van a 100%-os vízenergia arány. Teljesen felesleges hogy 7-8 milliárd ember nyomorogjon ezen a bolygón, mikor 7-8 milló (az sem lenne kevés) simán ellenne."

    Miért, most nem ez van folyamatban? Kár hogy a Föld ellátó- és megújulási képességének drasztikus "bombázásával" tartunk ezen az úton.


    "A homeopátia/horoszkóp/Egely meg humbug, már 100x ki lett mutatva feketén fehéren! Aki ilyenekben hisz, magát lehet hogy megnyugtatja vele, de ne terjessze másoknak a butaságát!"

    Mielőtt ebbe is belekötsz, jelzem én nem hiszek benne, a régebben felvetettekből egyedül a bio-termelésben hiszek, lévén az bizonyíthatóan gyakorlatban is működik. De maradjunk a témánál ha még távolra tévedve is. Ha mondjuk 500 évvel ezelőtt (lehet sokkal több vagy akár csak 100 év, a tetszőleges érték kiválasztandó) ha valaki egy ma működő atomerőműről és annak működéséről beszélt volna egy akkor élő embernek, kb. úgy viszonyulnának hozzá mint akik jelenleg még nem bizonyított, de tényszerűen cáfolt dolgokról beszélnek.
    Csak gondolkozz el, még azt sem tudta senki bizonyítani van Isten avagy nincs.