• xrt
    #234
    "Mi a biztonságos? Ismerjük az atomerőművek működését? Igen, közel 70 éve. A reaktorfizika a fizika egyik a valóságot legjobban reprodukáló ága! "

    A cunamikról és földrengésekről s vulkánkitörésekről, mindenféle katasztrófát okozó időjárási jelenségekről pedig évezredes feljegyzéseink vannak. Mégsem ismerjük lévén a következményeket nem tudjuk elég hatékonyan kezelni. Az atomenergia használata is hasonló, csak egy miniatűr, szerinted elhanyagolható különbség van. Ezt az állítólagos most éppen a reaktorokból felszálló füst színe alapján döntenek mi a teendő, és azt sem mondhatni hogy csak a saját életterükre hat az általuk született döntés.


    "Az sem úgy megy, hogy beküldünk egy robotot, mert ha felnyitnák a containmentet, akkor az összes radioaktív gőz kiszabadulna, az meg kinek lenne jó?"

    És a közel napi rendszerességű lefúvatás esetén ugyan mi kerül ki a reaktortérből? Friss tiszta hegyi levegő? Remélem palackoztatod és ezentúl ezt lélegzed be. Te tényleg ilyen szinten nem látod mi történik, vagy csak megfizettek hogy elbagatelizáld a problémákat?


    Hosszabban majd később, most g2g (tudom, sok számmániásnak ez rossz hír, de persze nem értem azt sem állandóan számokat reklamálnak, mégis ők azok akik a felmerült problémákkal kapcsolatban semmiféle számítást nem hoznak. Azért valamilyen szinten megérthető, a kiinduló adatok /füst színe/ elég gyérek mindenféle számításokhoz...)