• halgatyó
    xrt és remark:

Nincs sajnos annyi időm hogy sorravegyem az a töméntelen terméketlen demagógiát, amit itt felhoztatok.
    Természetesen továbbra sem voltatok képesek semmilyen működő társadalom-gazdaság modellt felhozni, viszont meglehetősen lelkizős "érveket" olvasgattam (most már nem tudom kitől, de a szemezgetésnél majd talán sorrakerül.

Továbbra is azt kérem az összes civilizáció ellenestől: működő modellt vázoljatok már fel, mielőtt arra akarjátok kényszeríteni az embereket, hogy a tiáltalatok jónak tartott zöld életvitelt tegyék magukévá!

Hogyan tegyék magukévá, ha azt sem tudják, hogy merre haladnak és hová érnek el?
    Ki az az ember, aki egy ismeretlen sötét barlangban elindul, ha tudja hogy visszafelé nincs út, de nem tudja, hogy a járat (a zöld út) pontosan hová vezet?
    Miért kell rákényszeríztnei az embereket erre?
    Igen, rákényszeríteni! Kiotói összejövetelekkel és hasonlókkal, ahol egy rakás büdös szájú politikus baromságokat mond és hallgat, és miránk kötelező kvótákat állapít meg. A Sztálini hagyományokat idéző bevállalásokkal (természetesen a más bőrére!) ilyenekkel: 20%-kal csökkentjük 2020-ra... a másik rákontráz: 30%-kal csökkentjük...

Közben nem az ő életminősége csökken, hanem a dolgozó embereké.

Szóval egy múködő társadalom-gazdaság modellt várnék. IGEN: SZÁMOKKAL, mert más nincs!) De ha szerintetek számok nélkül is lehet valami teljesen újszerű tudományos módszert alkotni, hát rajta.

De amíg ez a nagyon új tudományos módszer még csíráiban sem létezik, addig igenis SZÁMOK kellenek ahhoz, hogy valamit meg tudjunk tervezni!

Ezen lehet lelkizni, hogy "neked folyton csak számok kellenek.." meg hasonlókkal, de abból NEM lesz semmi működő társadalom, csak tömeges iszonyú nyomor és végül pusztulás.

Egy kis szemezgetés:

"Látom a megújuló energiával kapcsolatban megakadtál a napelemeknél"

Úgy látom, te is megakadtál, mert nem írsz semmi más konkrét lehetőséget.

remark 210:

Te itt többletenergiáról beszélsz, de mihez képest többlet?
    Már az is eredmény lenne, ha a mai energiatermelési szintet (per kopf) fenn tudnánk tartani az olaj utáni korban! Most arról van szó, hogy a mai szint mekkora töredékét engedélyeznétek TI az emberiségnek?

Neked is ugyanazt mondhatom: részleteiben is kidolgozott jövőmodellel adósak nagyon a zöldek. Az, hogy a horoszkópos babonás marhaságokat megpróbálod védeni csak hogy a tudományos világkép ellen szólj, nos az egy kissé visszafelé sült el.
    Én eddig azt hittem, hogy lehet értelmes vitát folytatni a zöldekkel, de sajnos ez lehetetlen.

Egy példa a semmitmondó "érvelésre"
    Számadat helyett arra mutatnék rá, hogy bizonyára mindenkinek volt már olyan élménye, mikor a rengeteg energiát (áram, gáz, benzin, akármi) felhasználó tevékenységek során egy pillanatra megállt, mert elveszítette a motiváltságát, mert elfáradt, mert monotonitásba csapott át az energiafelhasználásban kimerülő napi rutin. Ilyenkor leült egy percre, és ebben a percben semmi energiát nem fogyasztott, mégis elkezdte hirtelen jobban érezni magát. Feltöltődött energiával... De nem azzal, amit az atomerőműben állítottak elő... Egy ilyen élmény iránymutató kellene hogy legyen akkor, mikor valaki, pl. én, előállok egy olyan elmélettel, miszerint esetenként a kevesebb energia felhasználása életminőség tekintetében többletet jelent.

Szóval ha leülünk és koncentrálunk egy kicsit, akkor máris lesz energiánk.
    Ez frenetikus volt! Hofi csendben és szégyenkezve átadja a trónját.
    Amivel előállsz, az NEM elmélet. Hogy mi, azt nem tudom. Álom? Kívánság?
    Ezzel a világképpel egy virtuális világban játszódó játékprogramot meg lehetne írni (ha tudsz úgy programozni) ott majd a kis figurának csak le kell ülnie, koncentrál egyet és elteleportál... autóra nincs szüksége, és energiával is rögtön telimegy a kis figura .. minek ide az a csúúúnya atom

A mi valódi világunk bizony nem könnyen élhető. Nem elég egy gombnyomás, hanem hossza erőlködés, tervezés, SZÁMOK(!!), szorgalom kell.

És némi mögélátás a tömeges átb**ási kisérleteknek, pl. bio-élelmiszer, homeopátia és hasonló szélhámosságok.

Figyelem: NEM azt írtam, hogy az energia ÖNMAGÁBAN már elég is a boldogsághoz! Csak azt, hogy nélküle -- és a techniaki civilixáció nélkül -- irtózatos nyomor és mai ésszel elviselhetetlen életminőség lenne itt.

Asszem túl sokat ehhez nem tudok hozzátenni. Ha végre találok egy zöld társadalommodellt amely SZÁMOKKAL és tényekkel bizonyítottan működik (úgy, ahogy egy házról bizonyítja be a tervező SZÁMOKKAL, hogy az állni fog, asszem Te is ilyesféle házban laksz... nem akarsz kipróbálni egy számokkal nem alátámasztott házat?)
    Szóval ha egy elméletben (számokkal, tényekkel) bizonyítottan működő, majd pedig a gyakorlat próbáját is kiálló zöld társadalom-gazdaság- életmodellt látok, akkor visszatérek erre.