• remark #187
    "Az összes atomellenessel az a baj, hogy NEM AZ ATOMERŐMŰVEK BIZTONSÁGOSABBÁ TÉTELÉÉRT tüntetnek és ordítoznak, hanem az atomerőművek teljes megszüntetéséért."

    Meg azzal kapcsolatban is ordítoznak, amiről itt írtam. És ez pedig az, hogy a kormányok és a gazdasági szereplők süketelnek.

    Ha egy doboz gyufával kapcsolatban süketelnének, az nem érdekelne. De itt nem egy doboz gyufáról van szó hanem atomerőművekről. És ebből a szempontból az teljesen mindegy, hogy konkrétan hány ember halt meg a doboz gyufa vagy az atomerőművek miatt, mert halálozási statisztika az egy üres mennyiségi adat. Minden minőségtől mentes. És a minőség az, amivel a materialista elme nem tud mit kezdeni.

    Most, miközben ezeket a sorokat olvassa a materialista elme, már lázadozik, és a visszavágáson töpreng. Nem lázadozni kell, hanem felidézni a saját életünkkel kapcsolatban azt, hogy mi számít minőségnek. Előbb utóbb a legelvetemültebb elmének is eszébe jut valami, amit nem tud majd pusztán számossággal leírni. És akkor majd megáll egy pillanatra, és elgondolkodik azon, hogy én valójában mire is utaltam akkor, mikor minőségről írtam.