• halgatyó
    #174
    Gyakorlatilag nem válaszoltál Te sem arra, amit a zöldek akkora lendülettel hallgatnak el. Szépen megkerülted a kérdéseket.

    1.) Nos, a földfelszín globális folyamatait valóban senki sem tudja megjósolni.

    1.a.) Ehhez képest óriási lendülettel megy az ész osztása a globális felmelegedésről, az emberiség elpusztulásáról, nomeg folyik a valakiknek jól jövedelmező CO2 kvóták adása-vétele-tartalékolgatása.

    1.b.) Az időjárás globális hosszútávú változűásait valóban nem lehet megkósolni.
    Azt viszont, hogy mivé lesz az emberiség, ha a zöldek tengernyi önellentmondásos és nyilvánvalóan működésképtelen ötletét megvalósítjuk,
    nos azt nagyonis meg lehet jósolni.


    2.) "egyszerűen le kellene mondaniuk a hatalmon levőknek a központosított és ezáltal könnyen kontrollálható energiatermelésről"

    2.a.) Akkor újra megkérdezem: ha lemond az emberiség a "központilag ellenőrzött energiatermelésről" akkor hogyan fogunk élni?

    A népi kohóval már megpróbálkoztak, hatalmas csőd lett a vége. Sajnos, valakik nem tanulnak.... vagy úgy gondolják, hogy nem az ő bőrükre megy a játék... meglehet, nekik tényleg csak játék az egész. Nekünk meg nagyon nem az.

    2.b.) A központi elenőrzésről történő lemondásnak mostanában pont az ellenkezője zajlik a világban. Pl. a bankrendszer területén, de pl. a CO2 kvóták esetében is egyre központosítottabb állapot felé halad a világ.
    Akkor miért mondjunk le a "központilag ellenőrzött" (vagyis gazdaságos teljesítményű egységekből álló) rendszerről?

    2.c.) A "központilag ellenőrzött" ellentéte a "központilag NEM ellenőrzött".

    Vajon miből gondolják a zöldek, hogy a sok millió kicsiny, háztartási energiatermelő egység NEM IGÉNYEL valamiféle szervezettséget?!?!?!?!?
    Ugyanis, mint tudjuk, a Nap nem süt egyfolytában, és a szél meg pláne nagyon változékony valami.

    Tehát a sok kis háztartási energiagyár által megtermelt energiát el kell osztani egy óóriási területen (amekkorán már igaz, hogy valahol mindig fúj a szél, de ez leginkább egy egész Európát jelent, sőt még az is kevés)

    Továbbá, az ilyen hektikus energiatermelés erős évszakos ingadozásait is ki kell valahogy küszöbölni! Vagyis az ENERGIA ELTÁROLÁSÁT vagy a háztartásokban kellene megoldani (ahogyan az energiatermelést), vagy központilag,
    node akkor már megint annál a csúúúnya központosított izénél tartunk.

    Megj.: az éves energiaszükséglet jalentős részének (legyen 1/3-ada) eltárolása fél évre, nos ez ólomakkumulátorokkal (háztartásonként) nem túl szerencsés (részletezzem?)
    ENNYI energia eltárolását TALÁN, ESETLEG víztározós erőművekkel lehetne megoldani, de ez csak központosított formában megy.