• halgatyó
    #164
    A Föld regenerálódó képessége -- KONKRÉTUMOK NÉLKÜL -- egy tipikus zöld duma.
    Így a Föld meg úgy a Föld.... de arról nem sok szó esik KONKRÉTAN, hogy az atomenergia mennyiben befolyásolja a Föld felszínének sorsát.

    Az összes atomellenessel az a baj, hogy NEM AZ ATOMERŐMŰVEK BIZTONSÁGOSABBÁ TÉTELÉÉRT tüntetnek és ordítoznak, hanem az atomerőművek teljes megszüntetéséért.
    Ez nem mindegy!

    Közben a technológia fejlődik, és az atomerőművek egyre biztonságosabbak lesznek. És talán egyszer a Föld hasadóanyag készletét is a jelenleginél kb. 500-szor nagyobb hatékonysággal tudják majd felhasználni, hosszú felezési idejű hulladékok termelése nélkül.

    Másik baj az atomellenesekkel az, hogy nem adnak igazi alternatívát.
    Döbbenetes HALLGATÁS ÉS LAPÍTÁS folyik a részükről, ha azt firtatjuk, hogy ugyanmár adjanak valami jövőképet konkrétan, számokkal, az emberek életének NAPI apróságaival egy olyan világban amit ők képzelnek el a mi számunkra.

    Pl. Mivel fogunk foglalkozni? Milyen lesz a társadalmi-gazdasági szerkezet, pl. mekkora fokú lesz a munkamegosztás-specializáció? (amely utóbbi ugye szállítási és közlekedési igényt jelent)
    Lesz-e munkahelyünk, és milyen messze lesz a lakóheéyünktől, és mivel fogjuk megközelíteni, ha gyalog több mint egy óra?
    Az általatok megálmodott új világban milyen energiaforrásokat fog használni az emberiség, és milyen nyersanyagokat? Mekkora százalék lesz az újrafeldolgozás?
    Hogy fog kinézni a családok szerkezete? Hány ember fog élni a Földön?
    Mivel fogunk mosni? Mivel fogjuk a fenekünket kitörölni?

    És még ezernyi kérdés a leendő mindennapjainkból.

    MIELŐTT RÁNK KÉNYSZERÍTENEK EGY "ZÖLD" VILÁGOT, AZ ELŐTT TISZTÁZNI KELLENE EZEKET A KÉRDÉSEKET!