A levéltárolás módjainak előnyei, hátrányai
 • Sadist
  #37
  Egy cégnek kutya kötelessége a szoftverének az életútját követni, a dokumentációkat, forráskódokat megőrizni. Ha becsődöl, akkor egyrészt így járt, ha pedig jogutód nélkül marad, akkor a szoftvereit eladhatja másnak, nyílt forráskódúvá teheti, a dokumentációt kirakhatja public domainbe.
  Ezért is érdemesebb nyílt szabványokat használni, mert ott nincsenek ilyen jogi hercehurcák, hozzáférhető bárki számára, írhat hozzá szoftvert.

  Hardver részről is nyílt szabványú megoldásokat részesítenek már előnyben, nincs már az a bábeli zűrzavar, mint kezdetekben, amikor mindenki saját megoldást talált ki. És ezeknél figyelnek arra is, hogy visszafelé kompatibilisek legyenek.

  Egy átlag usernek nyilván nem egyszerű egy 5.25"-ös floppy lemezről beolvasni egy régi fájlformátumot, de akiknek ez a dolguk, azoknak nem hiszem, hogy akkora megterhelés, hogy 3-5 évente egy archívumot átmásoljanak egy régebbi adattárolóról az újabbra. Meg szerintem nem nagyon van olyan, aki eddig C64-en dolgozott, sok fontos dokumentuma, programja gyűlt össze, majd hirtelen belepottyant a Blu-ray korszakba, hogy már olvasni sem tudja a floppy lemezeit.