Ingyenes MMO
  • Csodássrác
    Több évet játszottam Travianon (most az új 4es verzión is fent vagyok). Pár napja találtam rá a Strongholdra. Ehhez képest az új travian is unalmas és egyszerű :P

Egyáltalán nem travian utánzat. Ha arra gondoltok hogy falufejlesztős, támadgatós, és van térkép , akkor elárulom hogy minden stratégiai játék alapja ez :D

Ebben sokkal több van.
    - interaktív térkép: láthatod az egységek mozgását, nagyítható.
    - un. járások vannak amihez tartozik egy város, amit a környező faluk fejleszthetnek (bónuszokat ad a járáson belül lévő faluknak) adományokból , és belőlük kerül ki szavazás útján hogy ki irányítsa a várost.
    - fejlődési rendszer: csak bizonyos rang után elérhetőek el bizonyos fejlesztések, és ezek után az épületek.
    -fejlesztési fa (közel 700!) :)
    - 24 féle árucikk ( travianban csak 4 van :D)
    - várépítés , és megjelenített csaták.
    - 12 féle területtípus, van ahol lehet bort készíteni , valahol több fa van , stb.
    - rengeteg épülettípus, amiket szabadon elhelyezhetsz a faluban, az elhelyezésük is taktikát igényel, ha több fát akarsz akkor a raktárat közelebb kell építeni a favágókhoz.
    - természeti csapások, terjedő pestis, megjelenő farkas odúk, gép által irányított táborok (ahonnan portyázó csapatok indulhatnak a közelben lévő falukba) mind befolyásolják a népszerűséget.
    - nincs népesség, hanem ha nagy a népszerűséged időnként jönnek parasztok (persze építened kell nekik lakhelyet), akiket befoghatsz dolgozni , vagy fegyvert adhatsz a kezükbe.
    - és még sorolhatnám :)

Ez nem travian, ez kemény Stronghold, mint a neve is sejteti ;)