• kukacos
  #64
  "kb ua erőforrásigénnyel meg lehet csinálni"

  Nem érted. Egyáltalán nem biztos, hogy az agy minden funkciójához a neurális rendszerek a legalkalmasabbak. A természet nem tud áramköri elemeket növeszteni.

  "Az agy meg érdekes módon szinte csak annyi hőt termel, ami a működéséhez kell!"

  Minden számítógép pontosan annyi hőt termel, ami a működéséhez kell. Sőt, a hűtőgépem is. Kvantumcsoda?

  "Szal kb 99%-os hatásfokú, de inkább 100%."

  Ennek a mondatnak semmi értelme.

  "Ha az agy azon elvek szerint működne, mint bármelyik jelenleg használt gépünk akkor úgy kéne sugároznia mint a NAP legközepe!"

  Ez egyszerűen hülyeség. Melyik ufómagazinban olvastál ilyet? Egyáltalán, mit jelent az a kifejezés, hogy "bármelyik jelenleg használt gépünk"? Egy faék vagy egy csavarhúzó mennyi hőt bocsát ki?

  "Na ezt mondd meg, hogy milyen ismert fizikai folyamat szerint van mégsem így?"

  ??? Milyen ismert fizikai folyamat szerint lenne így?

  Összeolvastál valamit valahol erről az egészről. A helyzet a következő: az agy információfeldolgozó egységei alacsony energiakibocsátásúak, de rendkívül lassúak, és nagyon sok van belőlük. A jelenlegi számítógépek magas energiakibocsátású egységekre épülnek, viszont rendkívül gyorsak, és nincs sok belőlük. Egy idegsejt tíz-száz Hz-zel nyomul, egy tranzisztor meg százmilliószor gyorsabb.

  Ez a design a számítógépet alkotó mérnökök tudatos döntése volt, nem valamiféle hű de titokzatos trükk. Egyszerűen eddig nem erőltettük a párhuzamosítást, mert nem volt rá szükség, a szekvenciális teljesítmény is extrém mértékben növelhető volt. Most, hogy nagyjából megvan az a hardver, amin túl a szekvenciális teljesítmény csak drágán növelhető, így a teljesítménynövekedés a párhuzamosítás irányába fordul.

  Ha tetszik, az elmúlt negyven év arról szólt, hogy megcsináltuk a sejt legjobb mesterséges alternatíváját. Most agyat kéne belőle csinálni.

  "Akkor mit kezdünk azzal a kijelentéssel, hogy az embernek kb nyolc rétege van"

  Én mondjuk vigyorgok...

  "minden érék, ami az emberiséget évezredek óta mozgatja a jövőbe helyeződik"

  Jól értem, azt javaslod, hogy akkor higgyünk annak a sarlatánnak, aki holnapra megígéri az összeset?