• Dany007
    Pontosan erre gondolok én is. Igaz csak halkan, nagyon halkan :)
    A Sci-fis technológiákat kéne hajtani, arra kéne több költséget időt és energiát áldozni. Mert már 30 éve is egyértelmű volt, hogy ezzel a hagyományos rakétás folyékony üzemanyagos meghajtással sokáig nem juthatunk az űrben emberi idő alatt.
    A Marsig még csak csak el lehet jutni, de az is piszkosul hosszú idő és rengeteg költség, energia...

Tehát az extrémebb elképzeléseket kellene kutatni, hátha mégis van benne valami. Persze nagy a kockázat, hogy csak kidobott pénz az ablakon, de szerintem a jelenlegi technológiának az erőltetése sem más, hiszen már ismerjük a határait.

Korábban idéztek egy idézetet, hát én is idézem, mert szerintem tényleg ide illik:

"Mindent, amit fel lehetett találni, már feltalálták!"
    — 1899 Charles H. Duell, az Egyesült Államok Találmányügyi Hivatalának biztosa.

Szóval már ismerjük a jelenleg űrutazásokhoz használt technológia határait, ki lehet számítani mennyibe kerül és meddig juthatunk el vele. Ebből kijön, hogy sokáig nem.
    A Mars kolonizálása pedig a jelenlegi technológiával marhaság lenne. Hónapokon át tart csak az odaút és még így is csak pár embert tudunk eljuttatni. Márpedig egy kolonizálás alkalmával nem pár embert, hanem pár milliót (minimum), de inkább 100 milliókat kellene eljuttatni. Viszont a számok növekedésével a tömeg is nővekszik (élelem, víz, oxigén stb..) tehát így még elképzelhetetlenebb ennek a megvalósítása a jelenlegi módszerekkel.