• mecharon
    De igazabol mi haszna volna egy Hold (masbolygo) bazisnak? Megerne-e a hatalmas befektetest? Szerintem is a kutatast kell egyelore tamogatni (ahogy az tortenik is, persze lehetne fokozni), nem az utazgatasokat meg 'celtalan' bazisokat.

40 evvel ezelott kiprobaltuk, megneztuk milyen az ur, a hold, kesobb a tobbi bolygot is. Azt hittuk olyan tudasnak, anyagoknak, lehetosegeknek leszunk ezzel gazdai ami miatt az egesz 'ipar' beindul hasonloan mondjuk a legikozlekedeshez es tok jo lesz. De rajottunk, hogy jelenleg nincs gyakorlatilag semmi odakint (es raadasul marha messze van mind idoben, mind tavolsagban) ami barmilyen modon megoldas volna a foldi bajainkra, fedezne a szuksegeteinket, stb. Se eletet nem talaltunk, se konnyen es olcson nem tudunk kolonizalni mas egitesteket, se uj tipusu uzemanyagot, vagy mas szempontbol iszonyu ertekes anyagot nem talaltunk. Egy nagy csalodas volt az egesz, meg nem vagyunk ra keszen. Barmennyire is fajo, hiszen en is azt remeltem gyerekkent, hogy egyszer eljutok a vilagurbe es mas bolygokra, csillag rendszerekbe utazhatok, de be kell latni, hogy mas elonye egyelore nem nagyon volna, es ezert iszonyatosa arat kellene aldozni, mind penzben, de az eletunkbol is eveket/evtizedeket. Akkor minek kene utazgatni. Illetve aki ki akarja probalni milyen ott, az fizessen erte, es menjen ahogy az tortenik/tortenni is fog a kozeljovoben. Es is egy ok ami majd valamelyest csokkenti fogja a koltsegeket. De igazabol majd ha kitalalunk olyan eszkozoket, szuksegleteket, amik miatt szuksegunk van az urutazasra, akkor szerintem biztos ujabb verseny fog beindulni. Csak az meg evszazadok valoszinuleg. Ennyi.