• opeca
    #24
    Igazság szerint az a probléma, hogy jelen pillanatban elérte az emberiség azt a szintet, amikor egyrészt már képtelen megkülönböztetni a hasznos technológiát, a haszontalantól, illetve amikor már van olyan gazdasági kényelem, hogy a haszontalan technológia nem rostálódik ki, sőt, az emberek életének szerves részévé válik.

    Aztán ez a technológiai hullám sok ember fejét megkavarja, és már nem tudják a dolgokat a helyükön kezelni. Elkezdenek bizar utakon járni és a végén tényleg valóra válik a Wall-E féle futurisztikus társadalom, ahol már teljesen a technológia irányítja az emberiséget.

    Én kb. 5-6 évvel ezelőttig éltettem a technológiai fejlődést, de most már inkább látok káoszt és zavarodottságot. Az ilyen e-könyv olvasók, meg tabletek, okostelenofok stb. a totális megtestesítői annak a haszontalan technológiának, ami csak arra szolgál, hogy az ember életét fenekestül felforgassa és azokat az értékeket, amiket az emberiség évezredek alatt teremtett, az alapokig lerombolja, mind pszichésen, mind fizikálisan.

    Ahelyett, hogy a környezettudatosabb, a környezettel jobban összhangban levő világ fele mennénk, inkább az ilyen mátrix-szerű, teljesen technokrata civilizációt próbáljuk megvalósítani.

    Persze az is hozzá tartozik, hogy ez valószínűleg egy emberi intelligenciát elérő civilizációnak az elengedhetetlen lépcsőfoka, de attól még rossz irány, ami majd gondolom pár száz év múlva meg fog változni, vagy saját magunktól, vagy a környezet fogja kierőszakolni.