• NEXUS6
    #7
    Amúgy az evolúció nem azért működik, mert annyira megtervezett, hanem mert az egyes egységek valójában iszonyat mód redundánsak és ráadásul, még olyan szervekből is kifejleszthető pár generáció alatt egy másik, ami eredetileg arra tökre alkalmatlan.

    Pl a szárazföldi gerincesek ugyan olyan csontrendszerrel bírnak, függetlenül attól, hogy visszamásztak a tengerbe, vagy 10 t-ás elefántok, vagy 100-zal száguldozó gepárdok, vagy éppen madarak, esetleg denevérek. 4 végtag, ö ujj, + farok.

    Volt egy példa arra, hogy mennyire megtervezett egy élőlény: kb olyan, mintha az autó motorja az utasfülkében és a csomagtartóban lenne szétszórva és akkor is működne a kocsi, bár kisebb hatékonysággal, ha a motorját teljesen eltávolítanák.

    Lásd az olyan emberkék esete, akik amúgy vastüdővel élnek, de megtanultak levegőt nyelni a tüdejükbe és órákig elvannak a vastüdőn kívül. A méregtelenítés részben, vagy megint csak a légzés jelentős része a bőrön keresztül történik, stb.

    Az evolúcióhoz, ahhoz, hogy működő dolgok jöjjenek létre, nem megtervezni kell őket, hanem egy óriási, bár kezdetben funkciótlan változatosságot, összetettséget kell biztosítani, amiből aztán a szelekció kiválaszthatja, ami az adott környezetben leginkább életképes, de valójában ehhez egy csomó kevésbé hatékonyat is használ. Egyrészt mindig azon dől el, hogy ki a legjobb, hogy mennyire tud szaporodni, másrészt ahhoz, hogy a legjobb kiválasztódjon valamilyen formában az un. "gyengéknek" is ott kell lennie. A legtöbb állati közösségben, ha csak alfahímeket, és nőstényeket hagynánk a közösség elpusztulna!

    Mondhatni, hogyha a környezet nem megfelelő, ha nincs meg a nagyarányú változatosság, és összetettség, mert kevés ennek a biztosítására az erőforrás, hiszen egy önmagában létező funkciótlan összetett szerv felesleges és erőforrás zabáló, akkor viszont mondhatni az evolúció, a szelekció önmagát nyírja ki. Az evolúció nem tud erőforrás szegény környezetben működni.
    Mert pontosan az van, hogy jön egy mutáció, ami először csak egy funkciótlan összetettséget visz a rendszerbe, mint egy 3. kéz. Majd ez után találja csak ki a lény, hogy ezzel a tulajdonsággal, most mihez kezdjen. Ha segíti a szaporodásban, akkor 100 generáció múlva csak 3 kezűek maradnak, és azon filóznak, hogy milyen nagyszerű ez az Isten, mert megtervezte nekik ezt a 3. kezet is.