kukacos#68
"Neked hány ismerősöd olvassa a kurucot, és hánynál tapasztaltad eddig, hogy indokolatlanul faji előítéletei legyenek?"
Szerencsére csak egy, és dől belőle a mocsokcigány meg zsidó összeesküvés. Masszív fajgyűlölő.
"Te azt állítod, hogy az etnikum kiemelésének nem lehet más oka, mint a faji gyűlöletkeltés."
Igen.
"Én említettem példát, hogy van, amire lehet, hogy neked nincs szükséged, nekem sem így."
Na ennek a mondatnak se füle, se farka. Ez lenne a cáfolatod? Bár szépen összegzi, milyen ütős érveket mondtál eddig a fenti állítás ellen.
"Ellenben személyes, és több közvetett tapasztalatom is van abból, hogy ők viszont akkor is rasszizmusra hivatkoznak, mikor abszolut köze nincs az egészhez"
Olyankor aljas módon befolyásolni akarnak. Vegyük el tőlük a muníciót, ne legyen rasszizmus Mo-on.
"(és ezt figyelembe veszik bizony mindenhol, legyen az lopás, testi sértés)."
Vazze, pár hozzászólással lejjebb még egyetértettél azzal, hogy a bíróságot nem érdekli a bőrszín, most mégis visszakozol?
"Milyen gyakori manapság az, hogy tisztességes roma állampolgárt megvernek, kirekesztenek, megtámadnak, vagy akármi? Én kurvára nem látok erre példákat, pedig vannak roma ismerőseim."
Érdekes, ugyanezt mondta 1932-ben Hans is a zsidókról Nürnbergben... csak az uzsorásokat, azokat utáljuk. Aztán később lett pár túlkapás, hát istenem.
"Hol élnek félelemben romák, maximum attól félnek, hogy egyszer dolgozniuk kell, meg felelni azért amit tesznek. Jogos, hogy az embereket teszik felelőssé (legfőképpen az EU ill. az LMP politikusai) azért, hogy a romák nem képesek integrálódni?"
És mi a helyzet a jogi tanácsadónak tanuló roma ismerősöddel, meg az osztálytársaddal? Fogd már fel, hogy amikor "romákról" beszélsz, róluk is beszélsz! Ők is csak attól félnek, hogy dolgozniuk kell? Meg nem képesek integrálódni? Meséld már el ezt nekik is, kíváncsi vagyok, mit szólnak hozzá, de ne lepődj meg, ha elküldenek anyádba.