• kukacos
    #47
    "A társadalomnak demográfiai szempontból elég xar az állapota"

    És ez máshogy lenne nem kapitalizmusban? A népességfogyás a 80-as években indult meg.

    "a csökkenő vertikális mobilitás, a periférián élők, sőt középosztálybeliek folyamatos lefelé csúszása, bűnözés növekedése."

    Van erről statisztikád valahol?

    "Pl az utóbbi évek válságának köszönhetően a közszférában dolgozók 10-30%-os jövedelem csökkenése (infláció, vásárlóérték ebbe még nincs beleszámolva!), a növekvő adósságállomány nem éppen egy sikersztoriról árulkodik."

    Én emlékszem egy száznapos programra is, ahol a közszférát megdobták 50%-kal, az adósságállomány meg mintha ezzel is összefüggne... persze azt már elfelejtettük.

    "Csak megjegyzem a gazdaság nem kaszinó, ahol van 2-3 emberke, akik nyernek is, de amúgy a vendégek nagy része folyamatosan veszít."

    Hát pedig nagyon sokszor így néz ki, többször, mint azt az átlagember hinné.

    "Jókor volt jó helyen. Kemény meló mi?"

    Én is pontosan ugyanezt mondtam. De miért nem te voltál ott, vagy az, aki sír, hogy milyen piszok gazdag?

    "Gyakorlatilag szóba sem került, hogy a dolgozók résztulajdonosokká válnának."

    Aha, kárpótlási jegy reloaded... jobbat is tudsz, vagy csak ennyire futja?

    "Igazából mindenki a csodánkra járt, hogy politikailag és gazdaságilag is milyen szép egyenesen haladunk előre, a.... a mi felé is?"

    Vazze, tényleg klónozni kéne Kádárt. Vagy inkább mindenkinek megmutatni saját magát 1990-ből, ahol fennhangon szidja a rendszert, hogy nincs telefon, hogy évekig vár egy autóra, hogy panelben lakik, hogy hiába vállalkozna, nem tud... rövid az emlékezete az embereknek, veled az élen.