kukacos#45
"mennyire nem megfelelő bűntetéseket ítélnek meg kisebbséghez tartozó embereknek (egy, kettő, három)"
Te bíró vagy, jogász vagy ügyvéd, hogy valami halvány lila segédfogalmad van arról, mi lenne a megfelelő büntetés egy-egy konkrét esetben? Fogd már fel, hogy Magyarországon - de bármelyik jogállamban sem - a bírósági ítéleteknél nem veszik figyelembe a bőrszínt. Egyszerű gondolatkísérlet: ha az elkövető nem cigány, más lenne-e az ítélet, mint ha cigány?
A kuruc azt sugallja, hogy igen. Ez a durva hazugság, és ezt meg se próbálja igazolni, csak rájátszik az olvasó előítéleteire. Minden bírósági tárgyalás bonyolult folyamat, ahol a jogrend az érvényben levő törvények, körülmények alapján jár el. A magyar törvénykezés nem ismeri a faji alapon történő kivételezést: nincs olyan törvény, hogy cigánynak kevesebb jár.
Ha a kuruc valahol elfogultságot lát, támadja meg a bűncselekmények ítéleteit szakmai alapon. Ez persze ágában sincs, mert csúnyán besülne. Ehelyett az olvasó alantas ösztöneire játszik.
"Kérdezd meg őket, ezzel a résszel én nem foglalkoztam"
Háppersze, azzal, ami nyilvánvalóan cáfolja, amit mondasz, te nem foglalkozol...
"A kurucinfo nem gyűlöl faji alapon, akár képes vagy megérteni, akár nem."
Azonkívül, hogy ez a kijelentő mondatot hajtogatod, mondtál-e bármit, ami ezt alátámasztja? Vagy inkább úgy kérdezem: mikor lenne rasszista egy portál, ha a kuruc nem az?
"Ahogyan a cigányzenész sem jelenti azt, hogy minden cigány zenész, így ez sem, hogy minden zsidó vagy cigány bűnöző."
Lol, értem, a kuruc véletlenül pont épp a cigány elkövetők bűnözésére specializálta magát. Nincs emögött semmi rasszizmus, egyszerűen csak érdekli őket a téma, ugye? A Stürmer annak idején ugyancsak érdekesnek találta a zsidó uzsorásokat, meg ilyesmi, tök véletlenül.
Majd egyszer azért gondolkodj el, hogy pontosan hogy is nézne ki egy rasszista vagy uszító oldal, ha a kuruc nem az. Mit kéne mondania?
"Úgy mondod, mintha a kurucinfon csak cigányokkal meg zsidókkal foglalkoznának."
Hát pedig ez a helyzet.
"Egy néger darabolós gyilkos, ez egy példa volt?"
Te linkelted be a kurucról egy korábbi hozzászólásodban.