By Tyia
NEW WAVE 2.0
Újraindítva: 2016. 12. 01
Különleges zenék, zenei különlegességek
a Föld minden pontjáról!
Kommersz Ede és a Család
-
1987 Elsö project Delerium!!Lejebb már irtam róla,de majd bövebben is vmikor!!Ezt követte a Noise Unit formáció!!Ez a project inkább monoton dallamokra épül egy kis old scool és ebm dallamokkal kiegészülve!!Marc Verhaegen a társ ebben a formációban,és akik ismerik öt tudhatják a Klinik együttes oszlopos tagja ként egész jó zenéket müvelt-müvel!!Elsö közös albumuk 1989 Grinding Into Emptiness nagyon old school igazábol nemnagyon szakadtak még el az alap együteseik zenei irányzataiktol!!
Dry LungsMajd ezt követte az 1990-ben kiadott Response Frequency cimü album ezen anyagon már dallamosabb "táncolhatobb" zenék is helyet kaptak,mégjobban elötérbe kerültek az acélos hangzások és a dobgépek monoton ritmusai!Disease
Majd eljött 92, s uj album Strategy Of Violence.Meghatározó albumnak minösült nagyon sok hangsujt fektetve a ritmusokra(Bár itt már az FLA tagokkal kiegészülve)
egy teljesen ujj ritmusvilágot megcélozva,teljesen ebm alapokon nyugvo lemez lett nagyon sok loop ritmussal!Corroded Decay Majd két album követte 94-ben a Decoder és 97-ben a Drill nevezetüek.Ismét egy ujj irányzatot megcélozva,elektonikusabb hangzásvilággal és néhol fellelhetö downtempo ritmusokkal!Decoder - AscentÉs Drill - Otherworld
S elérkeztünk sok sok várakozás után az eddigi utolsó lemezükhöz!!
2005-ben adták ki a Voyeur lemezt itt már 1-2 vendégzenésszel kiegészülve nagyon jó irányzatot bemutató album készült,fantasztikus dalokkal amik igazán a Noise unit!!Teljesen átalakult és spirituális hangzást felvéve még erösebben elötérbe helyezve az electronikus hangzást a lehetö legjobb albumot készitették el sokak nagy örömére,s sajnos még koncertet mindidáig nem adtak ezzel a formációval sem,bár elég érdekesen lehetne "tombolni" a noták egyvelegére!
Illicit Dreams (feat. C. Huxtable and J. Inkel),Monolith (feat. M. Balch and J. Inkel),Submerged (feat. J. Filipchuk),sajnos csak ezt a vidit találtam és nem teljes az élmény igy de Surveillance (feat. J. Filipchuk and R. Holland)ez van!!
Remélem még több ijesmi anyagot hallhatunk még töllük,várom már nagyon,s ezzel nem csak egyedül vagyok!!
A köv project majd vmikor,ha kiváncsiak vagytok még rájuk!