• Magiszter
    #17
    Szerintem az áramot, a vezetékes vizet/gázt is le kellett volna kapcsoltatnia. Milyen meghitt gyertyafény mellett olvasgatni, vagy korsóval a kézben a falu egyetlen kútjához kijárni és közben csacsogni a többi "vízhordóval". Esetleg földbe ásott lyukakba tenni az ételt a hűtő helyett, vagy várni a jeges embert. Ha ki akarnak kapcsolódni akkor meg elmennek a könyvtárba, kocsmába, templomba és ott csatlakoznak a sutyorgó nagyik/papák közé akik mint információs hálózat tudnak mindenkiről mindent a környéken. Aztán hetente egyszer átpörgetik a gazdag szomszédtól kapott Heti Híreket, miközben pipázgatnak a hintaszékben... Kocsi helyett szekérrel közlekedni (környezetbarát zabtengelyes), és ha a távoli rokonokkal akarsz érintkezni, akkor marad a posta, ami 2 hét alatt viszi a levelet oda így havonta egyszer tudtok levelet váltani. Ha expressz szállításra fizetsz akkor 2 hét egy levélváltás (Instant Messenger szolgáltatás :D ). Ha meg lebetegszel akkor a jól bevált vajákos módszereket használod, vagy a falu gyógyító asszonyához mész, aki majd teli rak piócákkal, eret vág rajtad, meg lócitromból, zsályából és disznózsírból kevert krémet ken rád, miközben fohászkodik az égiekhez.

    Vissza az ősidőkbe! Hiszen milyen szép, meghitt, nyugodt világ volt az. Fúj-fúj haladás, fúj-fúj technika!!!

    Félre értés ne essék, mert támogatom a korlátozott technika használatot, de a teljes megvonás egy marhaság. A mai felgyorsult világban nem megoldás a "Total Disconnect". Interneten kényelmesebb, könnyebb elvégezni a vásárlást, olcsóbb beszélgetni az ismerősökkel és gyorsabban megtaláljuk a minket érdeklő válaszokat.

    Mondjuk az ilyen WoW/MSN/FaceBook függőknek tényleg néha le kellene kapcsolni a központi hozzáférésüket. Bár a függés már betegség, így nem a hétköznapi emberekről beszélünk akkor... az meg egy más téma.