Egy elektronikus bojkott tanulságai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az össz technika csak egy régi rádió volt, amin néhanapján zenét hallgattunk (nem vittük túlzásba), meg esténként a zenét nyomtuk róla (mp3 lejátszót rákötöttük). De egy idõ után már ez se nagyon szólt (meguntuk).
Elvoltunk, dumáltunk, szerepjátékoztunk (magus rullz), ökörködtünk, filóztunk az élet értelmérõl, tüzet raktunk, sütögettünk, kirándultunk, iszogattunk, társasoztunk (monopoly-nak és rizikónak külön szabálykönyvet csináltunk hogy nehezebb legyen ;). Lényeg hogy minden napra kitaláltunk valamit, nem igazán unatkoztunk. Mondjuk ez csak kb másfél hónap (hat hét) volt, de ennyi idõ alatt totál nem hiányzott se a net, se a számítógép, pedig nagy függõnek tartom magam.
Sõt, amikor hazaértem, akkor miután bekapcsoltam a gépet, hirtelen nem is tudtam vele mit kezdeni. Inkább kikapcsoltam, és mentem a családommal dumálni, bicajozni, stb. Persze idõvel szépen visszaszoktam megint a gépre, melóhelyen napi 8 órán át bámulom, otthon pedig 2-3 órán át (játék, filmnézés, bármi).
De már alig várom az idei nyarat, most is tettünk félre egy keveset az idei party-háuz bérlésre :)
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Nekem nagy mázlim, hogy vannak szabadtéri hobbijaim, mint pl. a fõhobbim a búvárkodás. Amikor lelépek egy vagy két hétre a tenger közepére egy hajóra, és tökre elvagyok egyszál fürdõgatyában mezítláb és nincs nálam se laptop se pda se semmi, esténként sztorizás, piálás, vizipipázás van és nem mindenki ledöglik a saját szobájában a saját tv-je, számítógépe elég mint a legtöbb család - ilyenkor szoktam megnyugodni, hogy jól van, még nem vagyok teljesen függõ, ha simán kibírok 1-2 hetet is a net, tv, telefon és egyéb kütyük nélkül.
Javaslom mindenkinek próbálja ki, legalább pár napra azt, hogy nem kütyüzöl. Tanulságos ám, milyen kifogásokat képesek az emberek kitalálni ilyenkor :D
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
<#nyes>#nyes>
Egyébként én nem vagyok technika ellenes, de nincs felesleges kütyüm.
Nincs még mobilom sem (az nem felesleges, hanem bosszantó tud lenni, azért nincs).
PC-m, vezetékes telefon, DVD, TV van, (az utóbbin nézem a filmeket, és nem a moslék mûsorokat)
Ja és az mellet, hogy néha fórumokat olvasok, információkat gyûjtök a neten, rengeteg szabadidõm van, egy rakás kedvtelésem, úgy mint: programozás, társastánc, festészet, lövészet, kirándulás, barkácsolás, fotózás, gitározás.
(csak ami most így eszembe jutott és rendszeresen ûzöm) És még a családra is jut idõm. Mindezt 0 Facebook, TV, stb. nélkül. És nem zavarva meg mindenféle "fontos" telefonhívással.
Ezenkívül tényleg tartalmas emberi kapcsolataim vannak, ahol együtt szórakozunk (a fenti felsorolás némelyikével), nem pedig interneten keresztül Chat-elünk.
Egyébként mindenki maga dönti el mi neki a fontos, kivéve az aki helyett eldöntik. Akik azt gondolják, hogy az lenne a korlátozásuk, hogy nem tudnak Iwiw-ezni, azok nem is látják, hogy már korlátozva vannak. De az õ dolguk, Én csak jelzem lehet a " fejlett" technika ellenére is élni, mert a technikával élni kell, nem a technika az élet.
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Mint a cikkbõl kiderült, csak egy fél évig csinálták, akkor se totális megvonás volt, nem tudom mi a para ok. Rendbe hozták vele a családi életüket, ennyi.
Közben a burzsuj helyeken már 89 elõtt is volt kábeltv, Sky Channel meg Super Channel (léteznek ezek még?), He-Mannel és Transformerssel. :)
Nálunk egyébként akaratlanul is vannak napok, hogy nem megy a tévé meg a gépek, hanem reggel bicikli, kirándulás, este társasjáték. Legjobb dolog a világon alig várom az ilyen napokat.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Vissza az õsidõkbe! Hiszen milyen szép, meghitt, nyugodt világ volt az. Fúj-fúj haladás, fúj-fúj technika!!!
Félre értés ne essék, mert támogatom a korlátozott technika használatot, de a teljes megvonás egy marhaság. A mai felgyorsult világban nem megoldás a "Total Disconnect". Interneten kényelmesebb, könnyebb elvégezni a vásárlást, olcsóbb beszélgetni az ismerõsökkel és gyorsabban megtaláljuk a minket érdeklõ válaszokat.
Mondjuk az ilyen WoW/MSN/FaceBook függõknek tényleg néha le kellene kapcsolni a központi hozzáférésüket. Bár a függés már betegség, így nem a hétköznapi emberekrõl beszélünk akkor... az meg egy más téma.
Olyan sötétben élnek, mint amilyen sötétek õk maguk is.
Ugyanakkor ez a nõ se örökre számûzte a modern technikai cuccokat az életükbõl, csak egyfajta "elvonóra mentek", mert már függõk voltak. Ez olyan, hogy alkoholt ihatsz mértékkel, mert az nem káros, sõt.. viszont ha túlzásba viszed, akkor abból nagy gond lesz.
Így van ez a facebook,msn, mmorpg stb cuccal is. Ha ezeken éled a közösségi életed, akkor komoly társadalmi problémákhoz vezetnek.
Szóval csak mértékkel srácok. Bár sokan nehezen viselnék a netmentességet, mert a munkájukhoz kell pl, de sztem lehetne csökkenteni a mennyiséget, pl részemrõl is.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Másrész minek vitte az ájpodját a fürdõbe?! Csak nem poreszt nézett a mami?!?!?!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A címrõl csak ez jut eszembe.
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Más. A digitális világnak is megvannak a hátrányai, pont ilyen régi családi fotókat nézegettünk nemrég és elgondolkoztunk azon, hogy a digitális kép megmarad e még az unokáinknak??? Nincs olyan adattároló jelenleg, ami 50 évig megbízható lenne (írott CD/DVD is megadja magát 5-10 éven belül), a fotópapír azonban kiállta az idõk próbáját. És még olvasó sem kell hozzá, elég a szemed. Asszem a jobb képeket nyomtatni kéne, de persze nem A4-es lapra tintasugarassal. Tudom elõ is lehet hívatni, de sokan nem élnek vele.
Gigabyte P55A-UD3 Corae i5-760@2,8Ghz Zotac GTX460 AMP! 2*2GB Kingston HyperX 1600Mhz Samsung 2253LW
3.-nap alatt kikészültek volna <#nevetes1>#nevetes1>
Aztán megint a PC játékokra kentek volna mindent..