Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
-
De a játék szempontjából Schilli nem meghatározó, eltörpül egy Kotton mellett. Nem degradálom, nehogy azt hidd, hanem ő "csak" egy jó játékos, ahogy te vagy én, annyi a különbség, hogy ő videókat készít. Van rá ideje (plusz a videóban megköszöni a haveroknak a segítséget mindig, szóval nem egyedül csinálja a videókat). Én meg tegnap délelőtt 11-től folyamatosan nyomultam a klánnal 20 óráig, megállás nélkül. Szóval akkor most ő azért ér többet, mert videót készít? Dehogy, csak simán celeb, semmi más, de ugyanannyi köze van a fejlesztés szempontjából a játékhoz, mint itt bármelyikünknek.
Kotton pl. élő stream-ben mehetett fel a béta szerverekre a devekkel még peccs előtt, és mondhatta el véleményét, amiket meg is fogadtak a RETO-sok sok esetben. Meg amíg egy videó aláírásában sír Schilli, addig nem lesz változás (biztos írt hivatalos fórumra is). Érdekes módon itt is hallottam sokaktól, hogy így meg úgy nem jó a játék, hivatalos fórumon meg jó nagy kuss volt, odáig valahogy nem értek el az emberek. Én a Squad rendszer behozatalakor is kifejtettem véleményem hivatalos helyen, csak az az egy, ami számít. Sem youtube videó aláírás, sem fórumon sírás nem fog segíteni nekik, sem nekünk.
Megnéztem a panaszát.
" High End unbalanced weapon spam" - minden nemzetnél vannak jó fegyverek, és vannak rosszabbak. Ez kezdetek óta így van, én is sírtam MG42 meg Carbine miatt, de tök fölösleges, mert nekem sem az MG, sem a Carbine nem illik a játékstílusomhoz. Szóval lehet fikázni, hogy OP ez meg az, ha valaki balfék, az balfék is marad, mert az a meccsenkénti +2-3 kill, amit a fegyver miatt tud szerezni nem teszi jó játékossá. Ráadásul valljuk be, a való életben sem ugyanolyan fegyverekkel rohangálnak a nemzetek, mindegyiknek van előnye, ahogy hátránya is. Én most a fegyver rendszert nem találom túlságosan kiegyensúlyozatlannak (saját szintekhez mérve), olyan szarnak meg mint Schilli látja egyáltalán nem. Ez inkább rinya, mint valódi indok (plusz ha az általa játszott nemzetnél van a legjobb fegyver a játékban, akkor még inkább reklám szagú a dolog, mint valódi érv).
"tank spam" - ha van legalább két spawnolási helyed és járműved, akkor nem jelenthet problémát a tank sereg (ha nincs, akkor valljuk be férfiasan: amúgy is vesztes csata elé néznénk). Plusz aki tankozik, nincs ott a foglalóponton (ez örök szabály bármilyen nem gyalogos kasztra). Tegnap volt meccsem, ahol gyalogosként 12 tankot likvidáltam a foglalások mellett, szóval én nem találkoztam ezzel a spam-el mostanában, vagy ha igen, akkor is lehet ellene tenni.
"grenade spam" - mi a fasz? Már a megfogalmazást sem lehet értelmezni, nem létező fogalom.
"one shot rifle campers" - neeee, erre már leírtam réges rég a megoldást, és gyanítom Schilli is simán ugyanúgy kikerüli őket, mint mi, eléggé képzett játékosról van szó.
Ikarus, ezeket az érveket egész egyszerűen NEM LEHET KOMOLYAN VENNI. Tudom, hogy Schilli-t szereted, én is nagy tehetségnek tartom, de ezzel az írásával számomra most inkább nevetségessé tette magát, mint felnéznék rá.
Az egyetlen jogos észrevétele a kempelés, az tényleg van. Viszont ha már találsz magad mellé két-három értelmes társat, nem lehet gond. Azt tudni kell, hogy a kemper nem okos. Aki képes 20 percig egy ponton ülni, az nem szerez tapasztalatot, sem ingame XP-t, sem játékbeli tudást, ezáltal hiába van meg a helyzet előnye, valószínűleg te le fogod szedni.