• bestpixel
    #18
    A cikk alanyán látszik, hogy elszállt felette az idő. Jókat mond és igaza is van a maga nemében, de a digitális fotózás már másról szól. És ezt nem szabad elfeledni!

    Érdekes példásul, hogy ma ugyanúgy a fotós kezében van a _teljes_ képkidolgozás folyamata, mint a fényképészet születésekor, csak ma nem vegyszereket kell kutyulnia, hanem számítógéppel, meg nyomtatóval babrálnia. Ezekhez ugyanúgy kell érteni, főleg, ha komoly minőségre törekszünk. Van egy könyvem, ami csak a FF fotó nyomtatásról szól: kb. 200 oldal, és nagyon sok infó van benne. És még hol van ez a színestől?

    Minden változik és ez jó. Érvényes ez a fotózásra is, de nem kell azt gondolni, hogy most már értéktelen lesz minden fotó. Más lesz. A filmes fotózás meg fog maradni a lelkes, érdeklődő amatőröknek, a művészeknek, az igényesebb profiknak (a 9x12-es síkfilm felbontása 100 megapixel legalább, ráadásul ekkor méretű képszenzort senki sem fog gyártani). A digitális technológia meg egyre jobb lesz (már ma is bőven jó az amatőröknek) és ezzel is fognak értékes képeket alkotni.

    Persze, fotózni ugyanúgy meg kell tanulni! Ez nem az eszköztől függ.