• Balumann
    #25
    Amiket leírtál teljesen igazak, és ha megnézed ezeknek nem írtam én sem az ellenkezőjét, DE a természetben élő népeknél ez nem így megy. Egyrészt sokkal egyszerűbb körülmények között élnek/éltek, közösen tevékenykedtek, mindenkinek meg volt a feladata, ruházatok, ágyneműk is sokkal egyszerűbbek voltak, mint a nagyszüleinké, a kaja is abból állt, hogy felvágták a levadászott, vagy csapdábaejtett állatokat, megsütötték és megették, és nem csináltak belőle olyan ételeket, mint nagyszüleink. Általában nyilván olyan helyeken éltek, ahol közel volt a víz (folyó, patak mentén), így a fürdés is megoldott, mosás is, szappant nem tudom készítettek-e.
    Télen mondjuk nyilván nehezebb volt a dolguk, de erről szól az életük, hogy megtanulják a leghatékonyabb életmódot, csapdák állításával, télen is megtalálható növények, stb..

    Hát ha édes-bús múltbavágyódást látsz a hozzászólásomban az elhiszem, hogy fura érzés lehet, informatikus meg zenész létemre elhiheted, hogy mennyire vágynék rá. De ha már 200-300 évvel ezelőttről van szó, már nem biztos hogy egyértelműen tudnék választani, melyik a rosszabb :-P (Egészség szempontjából egyértelműen a természeti élet, de túl sok mindenre nincs lehetőség - pl. fejlődés, művészet, stb).