• Balumann
    Szerintem a neandervölgyi emberekre is kevés az a 21, de ne felejtsd el, hogy ők ki is haltak úgy 50e évvel ezelőtt! :D Míg a kb. 150-200e éve létező modern ember már képes volt a fejledtebb gondolkodásra, tanításra, tapasztalatok továbbadására, sokkal hatékonyabb védekezés és vadászat elsajátítására, technikák kifejlesztésére.
    Ma már kevés természetben élő - érintetlen népcsoport van, de vannak azért a múltból feljegyzések ilyen törzsek életmódjairól, és abból azért kiderül, hogy ennyire azért messze nem éltek nehezen. Heti 2-3 szertartásos vadászat elég volt ellátni a kisebb törzseket + időnként gyűjtögetés illetve télire felhalmozás, kifinomult csapdák felállításával is ejtettek zsákmányokat (ők is tudtak már hatékony csapdát állítani).
    Mindig azt a példát hozom fel, a Túlélés törvényeiben amikor a szibériai, 90 éves rangidős mutatja meg hogyan állítanak fel csapdát, a bushmanokkal is találkozott, és stb.. Van egy jó könyv is, amit konkrétan én sem olvastam, csak tanárunk beszélt róla, a "Kőkor elveszett civilizációi", ami nem egy fantáziakönyv hanem jópár évig beköltözött egy ilyen törzshöz és az életüket meséli el.