• Balumann
    #21
    Bár nem sokan értenek velem egyet (sőt egyenesen lehülyéznek miatta), én úgy gondolom, hogy a civilizációk kialakulása (sok ember egy területre koncentrálódva, az állattenyésztés terjedése, szinte állandó lakhely nem megfelelő higiéniai körülmények között - mint pl. tudjuk hogy hogy végezték el a dolgukat is :D, ill. ami a legjelentősebb a nagyobb, hosszan tartó háborúk) hozta magával az emberek számára akár halálos vírusok ill. káros baktériumok evolúcióját is. A természetben élő népek szerintem is eléltek 70-100 évig is akár, hiszen egész életük arról szólt, hogy megtanulják az idősebbektől a régmúlt tapasztalatokat, hogy hogyan kell életben maradni a természetben, megvédeni magukat minden veszélytől, mit kell csinálni ha ilyen vagy olyan tünetek jelentkeznek (természetese nem vitaminok meg antibiotikumok, hanem némi "mágia" mellett természetben fellelhető élelmiszerek, gyógynövények keveréke, amikben megvolt a szükséges hatóanyag, kitapasztalgatták).

    Az orvostudomány valóban nem arra koncentrál, hogy az egészséget megőrizzük, de ha rákeresel neten, rengeteg információt lehet találni, hogy hogyan kell megőrizni! :D Az orvostudomány a hibákat próbálja kezelni, sajnos mint tudjuk többnyire nem tud jobbat, mint kezelni a tüneteket, gyógyszerekkel pótolni a rendellenességeket.
    Tény, hogy lehet és kellene is sok mindenen változtatni az emberek életminőségét tekintve, gondolok itt pl. olcsóbb sportolási lehetőségekre, rendezvényekre. Kínában pl. rendszeres látvány a parkokban, hogy idősebbek csoportokban jógáznak (thai chi vagy más), vagy játszanak (mozognak), nálunk ezt már csak a kicsi gyerekek csinálják.

    Mindenesetre, az embereknek kellene saját maguknak jobban odafigyelni az egészségére, semmiképpen nem ellustulni, elhízni, figyelni a megfelelő táplálkozásra és stb.