• judgeholden
    Szerintem azért az, hogy Nolan nem tud nőket castingolni nem igaz. Vagyis inkább nézőpont kérdése. Mert, hogy milyen női szerepeket ír az inkább érdekes, semmit hogy 0.
    Ha megnézed az Eredetben Cotillard-ot valóban nem illett DiCaprio-hoz. Épp erről szólt a film, hogy nem illettek össze, a kapcsolatok széthúllása volt mindennek az eredője. Nolan koncepciója szerintem direkt egy olyan színésznő megtalálása volt, aki valóban nem passzol a főhőséhez. Egyébként, ha valakit kiemelnek a filmből, mint aki mondjuk díjazható alakítást nyújtott az épp Cotillard.
    Scarlett a Prestige-ben nem volt főszereplő hanem csak egy kiegészítő arc volt. Azt hozta is becsülettel. A másik két színésznő Rebecca Hall és Piper Perabo viszont erőteljes karaktereket játszottak el, már amennyire a férfiak dominálta világban lehetőségük volt. A Dark Knight-ban a nőnek viszont még kevesebb hely jutott. Az Nolan legmaszkulinabb filmje, kétségkívül. Joker, Batman, KétArc uralják a vásznat a csajnak esélye se volt, de ettől még nem rossz a film, hogy nem megy bele Bergman módjára a női lélek anatómiájába - Nolant (hát igen ez van) inkább a férfiak érdekelték.
    De ha megnézed a Mementó femme fatale-ját, vagy az első filmjét a Following-ot akkor láthatsz "tökös" nem kicsit árnyalt, izgalmas női karaktereket. Szerintem most végre a macskanővel, meg még talán Vicky Vale-el visszatérhet Nolan a gyökereihez, mondjuk akár a Mementóhoz, ahol a főhős egy hallott feleség emlékeitől gyötörve egy számító perszóna társaságában kereste a gyilkost - ilyesformán két igencsak erős női karakter között őrlődött.
    Az Insomia-ban is láthatsz domináns női főszereplőt, tény hogy Nolan-osan tálalva. (Nem csoda hogy a szexet teljesen ignorálja a filmjeiből)
    Katie Holmes viszont hiba volt az tény. Viszont ott sem a karakterrel volt a baj, hanem sokkal inkább Mrs. Cruise játékával.