A térhatású zene létjogosultsága napjainkban és a jövőben.
-
3Dj #24 Na Na ...sokasodnak a tapasztalatok és vélemények,...a manapság gyártott hangfalaknak már nem okoz gondod a sok csatorna megszólaltatása bár mérésekkel és műszerekkel kimutatható a torzulás de ezt a legtöbb hallgató mint ahogy szerintem mi sem vennénk észre.
A jó választás ami már itt pár gondolattal elöbb elhangzott a lineáris hangfalak...de egy ilyen studió monitor 140-170 Eft től indul.
További vita képezi és 2 táborra osztja a Hifiimádókat a Tölcséres vagy az egyébb dobozú hangfalak használata.....de ez egy más érdekes téma.
Nos én azért indítottam ezt a fórumot mert jómagam és barátaim sok éve kisérletezünk a multichannel zenékkel,és alapjaiban próbálunk egy új elgondolást alkalmazni a zenei piacon.
Egy programozó kreatív segítségével új softwaret dolgoztunk ki és sok sok tesztelés után mára már kialakultak az egyedi felépítésű rendszer működési tapasztalatai.
Az elgondolás alapja az,hogy elektronikus zenei csatornákat "fade"-elünk a 6 hangforrási pont között a tánctér körül,természetesen a zenei alapokat nem bántjuk de a szőnyegek,effektek vándorolnak körülöttünk,hol mögöttünk hol hirtelen balról jobbra áthúzva ütemre szinkronizálva,stb jelennek meg.A lehetősegek sokasága szinte végtelen a software és a zenész kreativitásának köszönhetően.
A rendszer túlesett 2 teltházas rendezvényen "300 és 580 Fő" mégsem tudunk alapjaiban hatással lenni a zenei piacra mert egyenlőre túl sok munkát kell belefektetni 1-1 szett létrehozásába és a sztereó piac szeretne még a meglévő eszközeivel profitot termelni.
Ez nem a reklám része volt,csak közvélemény kutatás szinten érdeklődök,hogy kinek milyen fogalma van a térhatású zenékről....mert sokaknál kiderül beszélgetés révén,hogy el sem tudják képzelni.....