• kukacos
    #186
    Visszaígérték, felhasználtuk, és? Aztán meg amikor eljött az idő, és a németek hátbaszúrása szolgálta volna az ország érdekeit, Horthy nem tett semmit. Olvass utána, hogy manővereztek ügyesen hasonló helyzetben nálunk sokkal ravaszabb politikusokkal megáldott országok, pl. Románia meg Finnország.

    Egyébként nem lett volna rohadt mindegy annak a donkanyarnyi magyarnak, hogy hol hal meg? Horthynak azon kellett volna dolgoznia, hogy a ruszkik is megígérjék a területeket (vagy legalább VALAMIT megígérjenek), ha Mo. szembefordul a németekkel. És nem ám akkor, amikor azok már a küszöbön álltak, hanem amikor még ért volna valamit az oroszoknak a magyar segítség.

    Horthy persze utálta a vörösöket, a térképről meg nem volt hajlandó ránézni. Még Teherán után is sokáig ábrándozott arról, hogy majd az amerikaiaknak adjuk meg magunkat... valamikor augusztusban kezdett lépni, amikorra már iszonyat rossz helyzetbe manőverezte magát. Háborúban az elvekkel semmire se megy egy ország. Gazemberek, gyors gondolkodók és aktív lépések (reálpolitikusok) kellenek. Horthy alkalmatlan volt, meg is lett az eredménye.